Antena 3 CNN Actualitate Poliția Rutieră anunță măsuri extraordinare pentru minivacanța de 1 mai

Poliția Rutieră anunță măsuri extraordinare pentru minivacanța de 1 mai

Poliția Rutieră anunță măsuri extraordinare pentru minivacanța de 1 mai
28 Apr 2017   •   15:04

RADARE 1 MAI. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, în perioada minivacanței de 1 Mai, Poliția Rutieră va acționa cu numeroase efective și aparatele radar din dotare pe toate arterele rutiere importante din țară.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă participanților la trafic să manifeste prudență și responsabilitate pe drumurile publice.

RADARE 1 MAI. Mai multe măsuri au fost anunțate în cadrul unei conferințe de presă susținută de reprezentantul Direcţiei Rutiere, Marian Măndescu.

„Pe perioada weekendului se va acționa cu peste 3700 de echipaje de poliție. Șoferii trebuie să se înarmeze cu răbdare și să manifeste respect reciproc. Cel mai important este să respecte indicațiile polițiștilor rutieri”, a declarat Marian Măndescu.

----------------------------

De Ziua Internațională a Muncii și Ziua Internațională a Tineretului, aproape 10.000 de polițiști vor fi în teren, pentru siguranța participanților la evenimentele culturale, artistice sau sportive care vor avea loc.

În perioada 28 aprilie – 2 mai 2017, în Bucureşti și în 21 de judeţe vor fi organziate numeroase activităţi culturale, artistice sau sportive, ocazionate de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Muncii şi Zilei Internaţionale a Tineretului.

La evenimente se aşteaptă să participe aproximativ 177.400 de persoane, astfel că aproape 10.000 de polițiști au fost mobilizați să acţioneze suplimentar față de dispozitivul zilnic, pentru liniştea cetăţenilor.

În teren se vor afla 3.720 de patrule de siguranţă publică, dintre care 438  pedestre şi 3.282 auto.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor dirija circulaţia pe drumurile naţionale şi autostrăzi, și vor utiliza, în medie, zilnic, 332 de aparate radar, pentru salvarea de vieți.

Structurile de poliţie transporturi vor patrula pe 235 de trenuri de călători (cu precădere cele care circulă pe Valea Prahovei şi spre Litoral), precum şi în 266 staţii şi triaje de cale ferată.

Totodată, 34 de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti.

Patrulele de poliţie vor fi prezente în 14 aerogări şi în 21 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Le recomandăm cetățenilor să nu ezite să anunțe Poliția, în caz că sunt victime sau martori ai unor fapte antisociale.

×
Subiecte în articol: Poliţia Rutieră 1 mai
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close