Antena 3 CNN Actualitate Poliţist de frontieră din judeţul Timiş, împuşcat mortal în plină stradă (VIDEO)

Poliţist de frontieră din judeţul Timiş, împuşcat mortal în plină stradă (VIDEO)

Poliţist de frontieră din judeţul Timiş, împuşcat mortal în plină stradă (VIDEO)
31 Oct 2009   •   09:24

Poliţia oferă recompensă persoanelor care dau informaţii despre cei care l-au împuşcat, sâmbătă dimineaţă, pe poliţistul de la Sânnicolaul Mare. Suspiciunile se îndreaptă spre o bandă de spărgători de maşini. El a fost împuşcat cu pistol său. Arma a fost găsită în apropierea locului crimei. Poliţistul va fi avansat în grad post mortem.

Potrivit celor mai noi informaţii, este posibil ca poliţistul să fi avut informaţii legate de un grup de spărgători de maşini şi să fi părăsit unitatea pentru a-i prinde pe hoţi. Cert este că în apropiere de locul crimei a fost găsit un casetofon de maşină, epoleţii rupţi de pe haina poliţistului şi arma acestuia. Surse din poliţie spun că încărcătorul era gol. Bărbatul în vâstă de 38 de ani a murit după ce a fost împuşcat în piept.



Un poliţist de frontieră în vârstă de 38 de ani din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, a fost împuşcat mortal vineri noapte, în plină stradă. Agentul a fost găsit într-o baltă de sânge de către localnici. Arma şi încărcătorul care iniţial nu erau de găsit au fost descoperite la cateva sute de metri de bărbat. Surse din poliţia timişeană susţin că încărcătorul era gol. Deocamdată colegii plutonierului sunt audiaţi iar în zonă poliţia a instituit mai multe filtre pentru identificarea presupuşilor atacatori.

Poliţiştii criminalişti aflaţi la faţa locului au declanţat operaţiunile de scotocire a zonei, imediat ce s-a făcut lumină. Conform reprezentanţilor Poliţiei Timiş au fost audiaţi colegii agentului împuşcat, care au declarat că acesta nu a prezentat semne de agitaţie sau comportament anormal la controlul de la intrarea în tură. Agentul a fost descris de colegi ca fiind un poliţist model, fără probleme.

"S-au ridicat probe de la fata locului, tot ce s-a găsit în maşina agentului. Deocamdată nu pot să spun dacă există sau nu indicii sau suspecţi. Ce putem spune este că a sunat o persoană la 112 a spus că e un poliţist căzut în faţa casei sale. Poliţistul a fost găsit cu o rană în zona pieptului, rană care dprovine din împuşcare", a declarat Marilena Apostolache, purtăror de cuvânt al Poliţiei Judeţului Timiş.

"Agentul avea 38 de ani, era poliţist de frontieră din 2001, a intrat în serviciu aseară, la ora 20.00, urmând să încheie serviciul în această dimineaţă, la ora 08.00. Era în serviciu la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, în supravegherea frontierei de stat", a declarat Ciprian Gaic, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş.

Acesta este al doilea caz, din acest an, în care un poliţist de frontieră din Timiş este găsit împuşcat. Este al doilea de acest gen, după Revoluţie. În martie 2001, tot în judeţul Timiş, plutonierul major Sasa Disici, aflat în filtru, a fost împuşcat de mai multe ori în piept, spate şi picior.

Disici a observat o maşină furată şi dată în urmarire. I-a facut semn soferului să oprească. Maşina a accelerat brusc. Plutonierul a plecat în urmărirea autoturismului. În apropiere de localitatea Ianova, a coborât din maşină, iar infractorii au început să tragă asupra lui. Poliţiştii au descoperit că în maşina din care s-a tras se aflau Constantinos Passaris şi doi complici ai acestuia.

Tot anul acesta, in noaptea de 5 spre 6 februarie, un alt poliţist de frontieră şi-a pierdut viaţa după ce s-a împuşcat în cap, cu arma din dotare. Este vorba despre un poliţist de la trupele speciale. Bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost găsit mort, în maşina sa, în timpul programului de muncă, în curtea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş.


Antena 3

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close