Antena 3 CNN Actualitate Poliţişti implicaţi în cazul Preda, cercetaţi prealabil

Poliţişti implicaţi în cazul Preda, cercetaţi prealabil

Poliţişti implicaţi în cazul Preda, cercetaţi prealabil
Sursa foto: Eugen Preda
26 Feb 2009   •   13:04

Preşedintele Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, Marcel Popescu împreună cu alţi cinci angajaţi ai Clubului sunt cercetaţi disciplinar în cazul Eugen Preda.
După controlul declanşat de ministrul de Interne, Dan Nica, s-a constatat că persoanele incriminate aveau cunoştiinţă despre activitatea infracţională a lui Preda, dar nu au luat niciun fel de măsuri.
A fost un control amănunţit la Clubul Dinamo Bucureşti, dar şi la Centrul din Braşov. Cazul este unul destul de greu pentru poliţişti, iar acum a intrat şi în atenţia ministrului Internelor.
Chestorul Marcel Popa şi Inspectorul principal Ioan Botiz sunt acum cercetaţi.
În urma verificărilor, s-a stabilit ca generalul în rezervă, Luca Constantin stia despre faptul că Eugen Preda a fost implicat în mai multe incidente şi, cu toate acestea, i-a eliberat o adeverinţă care trebuia să îi servească la procuratura Bucureşti. Cu alte cuvinte, şefii lui Preda au închis ochii la unele lucruri pe care sportivul le-a făcut şi l-au lăsat, ba chiar l-au ajutat, să participe la diferite concursuri internaţionale.
Miercuri, Constantin Luca a făcut o solicitare de încetare a raporturilor de serviciu cu Ministerul de Interne care i-a şi fost aprobată. Acum, generalul nu mai poate fi cercetat.
Marcel Popescu, preşedintele CS Dinamo, a declarat pentru Antena 3 că nu a cunoscut "nimic despre chestiuni de ilegalitate".
"Am solicitat conducerii de la Braşov să verifice ce este adevărat în legătură cu Eugen Preda. (...) Directorul Luca mi-a spus că a discutat cu respectivul sportiv şi că nu sunt probleme", a afirmat Popescu.
Preşedintele Dinamo mai susţine că nu poate fi tras la răspundere în acest caz.
"Eu aş putea fi tras la răspundere dacă Dinamo nu ar fi pe locul întâi", a declarat Marcel Popescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close