Antena 3 CNN Actualitate Pompier din cadrul ISU, experiență îngrozitoare din cauza COVID-19: "Dacă mesajul meu va salva măcar o viață, eu sunt cel mai fericit om!"

Pompier din cadrul ISU, experiență îngrozitoare din cauza COVID-19: "Dacă mesajul meu va salva măcar o viață, eu sunt cel mai fericit om!"

Cristinel Drincă, pompier la ISU Dobrogea, s-a infectat cu coronavirus și a ajuns în spital, unde a dus o luptă extrem de grea și a îndurat o mare suferință. În cele din urmă, cu toate eforturile depuse de medici, a reușit să se vindece, iar acum dorește să transmită un mesaj tuturor românilor. "Dacă mesajul meu va salva măcar o viață, eu sunt cel mai fericit om!", a mărturisit Cristi.

Pompier din cadrul ISU, experiență îngrozitoare din cauza COVID-19: "Dacă mesajul meu va salva măcar o viață, eu sunt cel mai fericit om!"
Sursa foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Interne
de Claudia Simion    |    18 Iul 2020   •   16:55

El a fost infectat cu COVID-19, deși a fost atent să respecte toate regulile sanitare și nu credea că vreodată i s-ar putea întâmpla chiar lui.

Din păcate, Viorel, un coleg de serviciu, a luat virusul din comunitate și s-a îmbolnăvit și Cristi. Din nefericire, Viorel nu a reușit să reziste, în ciuda eforturilor uriașe depuse de medici. A murit chiar înainte de a împlini vârsta de 50 de ani.

33 de zile de spitalizare. Durere, frământări, gânduri triste, dor de cei dragi

Cristi e pompier în cadrul ISU Dobrogea, are vârsta de doar 40 de ani, e un bărbat puternic și solid, care a salvat vieți și a văzut moartea de atâtea ori, însă experiența prin care a trecut din cauza infecției cu COVID-19 aproape l-a doborât.

"Sunt oameni în jurul meu care au văzut moartea cu ochii. La salonul alăturat era un om care se auzea cum tușea, dar știți cum tușea? Groaznic. Nu se oprea. Asta s-a întâmplat în primele 3-4 zile de spitalizare. Apoi, dintr-o dată, a încetat tusea. Am aflat că a murit. Soția lui era în pat și plângea", a povestit el.

A spus, cu tristețe, că cei care în prezent neagă existența noului coronavirus și încearcă să manipuleze o realitate tragică aruncă la coș tot efortul românilor din ultima perioadă, riscând în mod inconștient și absurd viitorul celor dragi.

A stat 33 de zile în spital, fără a-i putea vedea pe cei dragi și cu gândul obsesiv că puteau oricând să apară complicații și că putea sfârși precum colegul lui. "Te gândești prima dată la ce e mai rău, că pot apărea complicații". Din fericire, însă, Cristi face parte din cei norocoși, astfel că după zeci de zile de chin a primit în sfârșit rezultatul negativ al testului pentru COVID-19.

Urmăriți mai jos clipul emoționant în care pompierul povestește experiența trăită.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close