Antena 3 CNN Actualitate Ponta: România este pregătită pentru Schengen, dar alegerile din anumite ţări pot constitui probleme

Ponta: România este pregătită pentru Schengen, dar alegerile din anumite ţări pot constitui probleme

Ponta: România este pregătită pentru Schengen, dar alegerile din anumite ţări pot constitui probleme
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    30 Ian 2013   •   13:57

România este pregătită pentru Schengen, dar alegerile din anumite ţări ar putea constitui probleme în finalizarea acestui proces, a declarat premierul Victor Ponta.

"Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a spus şi astăzi ceea ce am spus şi noi tot timpul: că România este pregătită pentru intarea în Schengen. Probabil, însă, că situaţia politică, alegerile din anumite ţări, vor constitui probleme în primirea noastră în Schengen", a spus Ponta, în şedinţa de guvern, precizând că îi va transmite şi preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, la întâlnirea pe care o va avea, luni, cu acesta, la Bruxelles, că România este pregătită pentru Schengen.
   
Acesta a amintit că în Marea Britanie există dispute privind deschiderea pieţei muncii şi a cerut miniştrilor români de Externe şi Muncă să se implice în acest caz.

Britanicii plănuiesc o campanie negativă în România: "Vă rugăm nu veniţi în Marea Britanie. Joburile sunt puţine şi prost plătite"
  
Premierul a adăugat că pentru Schengen contează şi "lobby-ul personal" şi a apreciat că şi preşedintele Traian Băsescu îşi va folosi relaţia sa foarte bună cu Germania.
   
România îndeplineşte condiţiile specifice pentru intrarea în Schengen, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, după prezentarea principalelor puncte din raportul MCV.


   

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close