Antena 3 CNN Actualitate Porsche Cayenne jefuit de un alt Cayenne: Poliţia nu se implică, dar patrulează în spatele hoţului - VIDEO

Porsche Cayenne jefuit de un alt Cayenne: Poliţia nu se implică, dar patrulează în spatele hoţului - VIDEO

Porsche Cayenne jefuit de un alt Cayenne: Poliţia nu se implică, dar patrulează în spatele hoţului - VIDEO
Sursa foto: Hotul de Porche Cayenne ar fi furat accesorii de pe mai multe masini din zona
02 Feb 2010   •   21:32
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // În România totul este posibil: un hoţ a fost filmat în timp ce fura miercurea trecută ştergătoarele unei maşini de lux, mai exact un Porsche Cayenne. Bărbatul "s-a servit cu ştergătoarele", apoi s-a urcat într-un alt Cayenne şi a plecat. Antena3.ro v-a prezentat zilele anterioare un material cu câteva secvenţe din filmarea de pe camerele de luat vederi ale casei unde locuieşte posesorul maşinii de lux, iar acum vă prezintă continuarea poveştii. Victima furtului, un bărbat dintr-un cartier rezidenţial din Capitală, a pus la dispoziţia Antena3.ro şi celelalte imagini de pe camera de luat vederi care indică "activitatea" hoţului de la început şi până la final.

Miercurea trecută, pe 27 ianuarie, posesorul unei maşini Porsche Cayenne a postat pe site-ul videonews.ro un material video, din care se observă faptul că un individ îi fură acestuia ştergătoarele autovehiculului, pentru ca ulterior să se urce şi să demareze la bordul unei maşini care are aceeaşi marcă cu cea a păgubitului. Imaginile au fost surprinse de camerele de luat vederi ale casei în care locuieşte victima furtului, însă nu au fost prelucrate cu un soft special, ci filmate cu o cameră, astfel că ele pot fi uşor neclare. Florin Băncilă, bărbatul căruia i s-au furat ştergătoarele de la maşina de lux a trimis către Antena3.ro continuarea filmării, care indică mişcările hoţului de la început până la final şi în care se poate vedea cum Poliţia a trecut la puţin timp după hoţ prin zona respectivă.

PORSCHE CAYENNE, JEFUIT DE POSESORUL UNUI ALT PORSCHE CAYENNE

Scenariu de desene animate: hoţul trece, fură, apare poliţia, după care hoţul reapare

Astfel, traseul pe care îl descrie Băncilă de pe camerele de luat vederi pentru Antena3.ro este următorul.

"Am urmărit mai multe ore filmate din seara respectivă şi rezultă clar că furtul a fost premeditat, pentru că hoţul cu Porche Cayenne a trecut de mai multe ori prin zona obiectivului şi s-a asigurat că nu este observat. Mai mult, după furt, acesta mai trece de două ori prin zona de unde a furat, probabil urmărind reacţiile sau încercând să mai fure ceva. Aşadar, la orele ora 20:19 el trece prima data cu Cayenne-ul pe lânga maşina mea, încetineşte lângă ea şi apoi continuă drumul, iar la 20:22 trece a doua oară şi continuă traseul. În intervalul de timp următor, rezultă ca a întors în apropiere, pentru a opri în spatele meu. Astfel, la orele 20:23 individul fură ştergătoarele şi se mai uită pe la farul din stânga, la 20:24, Cayenne-ul pleacă din spatele meu, iar la 20:32, maşina trece din nou. Apoi, la 20:35, trece pe stradă poliţia în patrulă şi la 21:05 trece iar hoţul cu Cayenne, tot aşa, încet", povesteşte Băncilă pentru Antena3.ro

Bărbatul mai crede că hoţul a furat de pe mai multe maşini în seara respectivă, pentru că a văzut prin zonă, la câteva zile după incidentul în care a fost implicat, un BMW M5 fără oglinzi.


Poliţia i-a spus că nu are tehnica necesară ca să înceapă o anchetă

Florin Băncilă a declarat pentru Antena3.ro că nu a putut să descarce înregistrarea de pe camera de luat vederi, deoarece nu are softul necesar, dar a filmat cu o cameră video ecranul pe care se derulau imaginile surprinse de camera de supraveghere. El mai spune că a încercat să facă plângere la poliţie, dar că nu a reuşit, deoarece poliţiştii susţin că nu au mijloacele tehnice necesare pentru a clarifica imaginile de pe camera de luat vederi.

"Am reclamat furtul la politie în seara cu pricina, însă dânşii spun ca nu au tehnologia necesară pentru a clarifica imaginea şi pentru a afla numărul de înmatriculare a maşinii respective. Mi-au spus însă că, dacă reuşesc prin mijloace proprii, să obţin o imagine a numărului de înmatriculare, vor demara şi o anchetă, dar că în lipsa acestuia, nu pot face nimic", explică Florin Băncilă pentru Antena3.ro.

El adaugă pentru Antena3.ro că este dezamăgit de reacţia autorităţilor, deoarece consideră că nu este normal ca păgubitul să se transforme în organ de cercetare şi să facă demersuri pentru clarificarea imaginii pe cont propriu.

"Aş dori foarte mult prinderea infranctorului, pentru că, trecând peste penibilul situaţiei în care individul are maşină de 140.000 de euro şi fură ştergătoare de 400 de lei, daunele provocate au fost mai mari decât ştergătoarele. Concret, respectivul a spart şi parbrizul când a lăsat braţele metalice să cadă pe parbrizul îngheţat", mai spune Băncilă pentru Antena3.ro.

Băncilă adaugă că imaginile de pe cameră indică faptul că maşina respectivă, un Porsche Cayenne, are culoarea gri închis, o bandă de led-uri artizanală lipită pe stopurile din spate, în partea de jos a stopului, iar pe bara din faţă are lipită, sub faruri, o banda de led-uri.

"Mai avea o folie neagră foarte întunecată pe toate geamurile şi jante argintii. Întâmplător, un prieten care a trecut pe la mine după furt mi-a spus că a vazut acest Cayenne sţationat cu motorul pornit undeva în apropiere, la câteva case distanţă. Şi-a dat seama de asta după înregistrare, pentru că a recunoscut farurile ciudate şi banda de led-uri şi astfel a făcut legătura", mai zice victima furtului pentru Antena3.ro.

Bărbatul mai spune că are şi un număr de înregistrare al maşinii respective, din surse neoficiale, dar că nu are valoare, deoarece înregistrarea lui nu este clară, iar poliţia ar susţine că nu are instrumentele necesare pentru începera unei anchete.

PORSCHE CAYENNE JEFUIT - FILMUL INTEGRAL


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: furt filmare inregistrare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close