Antena 3 CNN Actualitate Povestea familiei Bodnariu a împărţit România în două

Povestea familiei Bodnariu a împărţit România în două

Povestea familiei Bodnariu a împărţit România în două
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
26 Ian 2016   •   09:05
Povestea familiei Bodnariu a împărţit România în două. 
 
Pe de o parte, sunt cei care spun că părinţii au fost lăsaţi pe nedrept fără copii şi trebuie ajutaţi să-şi recupereze cei din copii.
 
Pe de altă parte, sunt români care spun că legea norvegiană protejează copiii, iar Marius şi Ruth Bodnariu cu siguranţă au greşit de s-a ajuns atât de departe.
 
Colegii noştri au mers în casa familiei care încearcă din răsputeri să-şi recupereze copiii. Valea în care familia lui Ruth stă de şase generaţii, arată acum altfel. De două luni, copiii soţilor Bodnariu trăiesc printre străini. Despărţiţi. 
 
În casa mare şi goală, în care jucăriile zac neatinse prin colţuri, Marius şi Ruth se luptă cu o linişte nefirească. 
 
De câteva săptămâni, fiecare dimineaţă pare ruptă din filme. Copiii nu mai vin în lângă ei pat şi fiecare minut e încărcat cu durere.
 
Marius nu are voie să-şi vadă copiii mai mari. Îşi vizitează în fiecare săptămână bebeluşul, sub supravegherea atentă a asistenţilor sociali care pun la îndoială felul în care el şi-a îndeplinit rolul de tată. Rapoartele care-l acuză se bat, însă, cap în cap cu amintirile. 
 
Doar că acum, magia nu-l ajută să-i aducă înapoi. Pe Marius şi pe Ruth îi aşteaptă, de fapt, o luptă lungă în tribunale.  
 
Avocaţi care apără drepturile omului cred că nu e totul pierdut în cazul lor. Povestea soţilor Bodnariu a scos în stradă părinţi din toată lumea şi a ajuns subiect de discuţie la CEDO, dar şi la Parlamentul European. 
 
O delegaţie parlamentară din România a stat faţă în faţă cu cei de la Protecţia copilului, în Norvegia. Trimişii au venit acasă plini de speranţă, dar fără promisiuni din partea autorităţilor străine. 
 
La fel ca în cazul Bodnariu, pentru alte câteva sute de familii visul norvegian s-a transformat într-un coșmar lung cât o noapte scandinavă. Acum, toți acești părinți speră ca autoritățile să facă lumină. 
 
Copiii soţilor Bodnariu - românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.
 
Petiție pentru salvarea copiilor familiei Bodnariu. Semnează și tu!

×
Subiecte în articol: Cazul Bodnariu
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close