Antena 3 Actualitate Prăbuşire controlată la o salină din Ocnele Mari. A treia familie a fost evacuată

Prăbuşire controlată la o salină din Ocnele Mari. A treia familie a fost evacuată

09 Aug 2009   •   13:11
Prăbuşire controlată la o salină din Ocnele Mari. A treia familie a fost evacuată
Sursa foto: Ocnele Mari

Codul roşu se menţine la Ocnele Mari. Craterul salinei prăbuşite din câmpul I sonde s-a extins pe o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi. Încă o familie, a treia, a fost evacuată. De asemenea, drumul care face legătura între oraş şi satul Coşota este în pericol de inundare. Craterul a ajuns să măsoare 10.000 de mp, de patru ori mai mult decât estimaseră specialiştii. Autorităţile susţin că s-au luat toate măsurile necesare pentru evitarea posibilelor complicaţii.

Situaţia de la Salina din Vâlcea a atras atenţia şi premierului Boc. Acesta a anunţat că va trimite o echipă de control la Ocnele Mari.

Autorităţile locale au instituit încă de la începutul săptămânii codul roşu în zona de risc, în apropierea salinei de la Ocnele Mari. Perimetrul în care se desfăşoară operaţiunea a fost securizat. Localnicii sunt însă nemulţumiţi de modul în care acţionează autorităţile. Operaţiunea de prăbuşire controlată a tavanului cavernei a început pe 15 iulie.

Antena 3

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close