Antena 3 CNN Actualitate Prânzul toxic din şcolile româneşti. Cornul şi laptele sunt încă la putere în România

Prânzul toxic din şcolile româneşti. Cornul şi laptele sunt încă la putere în România

Prânzul toxic din şcolile româneşti. Cornul şi laptele sunt încă la putere în România
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Sep 2015   •   23:18

Cornul şi laptele sunt încă la putere în şcoli. Dacă nu, jeleuri, chipsuri sau sandwich-uri, bombe alimentare. Asta mănâncă puştii din ţara noastră atunci când sunt la şcoală. Nimeni nu-i întreabă ce bagă în gură şi pe nimeni nu pare să intereseze.

Asta în timp ce la vecinii europeni şi nu numai, alimentaţia elevilor este printre priorităţile naţionale.

Americanii oferă copiilor piept de pui la grătar, cu legume proaspete, iar ca desert nelipsitul fruct. Din meniul coreenilor nu lipsesc supa de tofu, orezul dar şi fructul. În Japonia, copiii mănâncă peşte cu orez şi un pahar de lapte. Francezii oferă copiilor chiar şi o prăjitură cu ciocolată. Din meniul chinezilor nu lipseşte orezul, dar şi legumele. Iar în România laptele şi cornul.

Există însă şi licee cu cantină, în care elevii pot oricând consuma o masă caldă. Pentru toate cele 3 mese principale pe zi, părinţii plătesc 22 de lei. Sebastian este clasa a11a şi face sport de performanţă. O masă echilibrată este esenţială pentru el.

Pentru lapte şi corn, Guvernul alocă anual peste 400 milioane de lei. Uniunea Europeană a obligat România să introducă în masa celor mici şi fructele. Însă meniul se prepară în funcţie de licitaţii... în stilul românesc.


×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close