Antena 3 CNN Actualitate Pregătiri pentru referendumul din 19 mai

Pregătiri pentru referendumul din 19 mai

Pregătiri pentru referendumul din 19 mai
10 Mai 2007   •   09:28

La Ministerul Internelor şi Reformei Administrative a avut loc o conferinţă de presă despre organizarea referendumului privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Secretarul de stat Victor Paul Dobre a anunţat că numărul total al secţiilor de votare pe teritoriul României este de 17.294. În străinătate şi în teatrele de operaţiuni se vor organiza 176 de secţii de votare.

Desemnarea preşedinţilor secţiilor de votare şi ai comisiilor se va face până pe 12 şi respectiv 15 mai. Dobre a recomandat prefecţilor să să stea deoparte de manifestaţiile pentru referendum şi să se ocupe de partea organizatorică.

Buletinele de vot pentru refendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu au fost preluate de jandarmi, după ce au ieşit de sub tipar. La Monitorul Oficial au fost tipărite peste 20 de milioane de buletine de vot, exact aşa cum prevede legea. Câte unul pentru fiecare cetăţean român cu drept de vot plus zece la sută, a declarat Paul Dobre care este însărcinat cu organizarea referendumului. Secretarul de stat în Ministerul Internelor a mai spus că în zilele următoare vor fi gata şi ştampilele pentru Biroul Electoral Central.

Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close