Antena 3 CNN Actualitate Prejudiciul din dosarul Microsoft NU poate fi recuperat. Ce strategii au folosit condamnaţii

Prejudiciul din dosarul Microsoft NU poate fi recuperat. Ce strategii au folosit condamnaţii

Prejudiciul din dosarul Microsoft NU poate fi recuperat. Ce strategii au folosit condamnaţii
Sursa foto: sursa foto: pixabay.com
05 Oct 2016   •   12:23

Prejudiciul din dosarul Microsoft nu poate fi recuperat. Condamnații din unul dintre cei mai cunoscute dosare de corupție, cel al licențelor Microsoft, au făcut tot ce a fost posibil pentru a-și proteja averile. S-au folosit de familie pentru a se prezenta cu statutul de săraci care nu pot plăti prejudiciul stabilit de judecători la 16 milioane de euro și două milioane de dolari.

Gheorghe Ștefan, fostul primar din Piatra Neamț, și Gabriel Sandu, fost ministrul al Comunicațiilor, nu deține sume de bani sau proprietăți pentru a achita întreg prejudiciul de șase milioane de euro stabilit de judecători în dreptul lor. Mai mult, Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, cel care are de plătit nouă milioane de euro, își va pierde toate proprietățile și acțiunile deținute pe nume propriu.

Problema va fi dacă statul va reuși să recupereze restul daunei de la familia sa. În schimb, Dumitru Nicolae, cunoscut ca “Niro” după numele grupul de firme pe care îl controlează, pare să nu ai aibă nicio problemă să achite prejudiciul de două milioane de dolari și un milion de euro.

Mai mult, pe libertatea.ro.

×
Subiecte în articol: dosarul microsoft
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close