Antena 3 CNN Actualitate Premierul Victor Ponta este ministrul Justiţiei. Preşedintele Băsescu a semnat decretul de numire

Premierul Victor Ponta este ministrul Justiţiei. Preşedintele Băsescu a semnat decretul de numire

Premierul Victor Ponta este ministrul Justiţiei. Preşedintele Băsescu a semnat decretul de numire
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Mar 2013   •   11:52

Victor Ponta este oficial ministrul Justiţiei. Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi decretele prin care ia act de demisia Monei Pivniceru şi îl desemnează pe Ponta ministru, informează Preşedinţia. Acesta poate fi interimar timp de 45 de zile, timp în care trebuie să desemneze un succesor.

Premierul a spus că, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, intenţionează să se întâlnească la începutul săptămânii viitoare cu preşedintele Traian Băsescu, iar marţi să discute şi cu secţia de procurori a CSM despre noii procurori pentru şefia Parchetului şi a DNA.

"Am discutat deja şi săptămâna viitoare, marţi, am solicitat - sper să fie de acord - o întâlnire cu secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi tot luni sau marţi o să mă văd şi cu preşedintele", a spus Ponta.

Preşedintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat, joi, că întâlnirea cu premierul Victor Ponta în chestiunea propunerii procurorilor şefi pentru Parchet şi DNA va avea loc marţi la ora 11, discuţiile cu premierul având în vedere calitatea acestui de ministru interimat al Justiţiei.

Miercuri, Mona Pivniceru şi-a înaintat demisia de la conducerea Ministerului Justiţiei.

Mona Pivniceru a fost numită, marţi, judecător la Curtea Constituţională, în urma votului dat de plenul Senatului.

Premierul Ponta anunţase că va prelua interimar conducerea Ministerului Justiţiei.

Norica Nicolai şi un tehnocrat, în cărţi pentru Ministerul Justiţiei













×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close