Antena 3 CNN Actualitate Președintele CMR sare în apărarea doctorilor de gardă de la spitalul Urziceni: "Se va declanșa o anchetă numai dacă este implicat un medic"

Președintele CMR sare în apărarea doctorilor de gardă de la spitalul Urziceni: "Se va declanșa o anchetă numai dacă este implicat un medic"

Președintele Colegiului Medicilor, Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu, a făcut o declarație prealabilă în legătură cu scandalul spitalului groazei de la Urziceni, în care a menționat că "se va declanșa o anchetă numai dacă este implicat un medic".

Președintele CMR sare în apărarea doctorilor de gardă de la spitalul Urziceni: "Se va declanșa o anchetă numai dacă este implicat un medic"
Sursa foto: Facebook I Daniel Coriu
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2023   •   20:30

În scandalul spitalului groazei de la Urziceni, președintele Colegiului Medicilor, Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu, a declarat că va fi deschisă o anchetă numai dacă se dovedește implicarea medicilor în cazurile în care aceștia nu și-au îndeplinit datoria sau nu au participat la consultul medical.

”Dacă este implicat un medic, dacă un medic nu și-a făcut datoria, a fost chemat și nu a participat la consultul medical, cu certitudine va fi o anchetă a Colegiului Medicilor Ialomița”, asta a declarat președintele Colegiului Medicilor din România după ce două cazuri șocante s-au petrecut în același timp în spitalul groazei din Urziceni.

Ultimele informații făcute publice dezvăluie că trei medici de gardă la Spitalul din Urziceni dormeau când a avut loc urgența și nu au fost treziți de asistentă.

Mama femeii surdo-mute care a fost forțată să nască pe trotuar a relatat că asistenta nu a intervenit în ajutorul ei și a sunat la 112 din frică să nu trezească medicul.

Citește și: "Am început să urlu! Nu i-au luat măcar tensiunea sau pulsul". Mărturia șocantă a mamei femeii care a născut în fața spitalului din Urziceni 

Reacția președintelui Colegiului Medicilor sugerează că dacă medicii nu au fost informați și chemați la timp, nu se va deschide o anchetă în cazul lor, ceea ce poate lăsa impresia că se dorește o protecție a medicilor în fața oricăror acuzații.

Președintele Coriu a fost informat inclusiv despre moartea suspectă a unui cetățean de 32 de ani, care a fost trimis acasă de la spital și a decedat în aceeași zi.

În privința unui alt caz, în care un medic de la Spitalul Urlați a cusut mânerul de frână al unei biciclete în piciorul unui pacient și l-a trimis acasă, președintele CMR, Daniel Coriu, nu a reacționat până în acest moment.

Numele medicilor care dormeau în timpul serviciului nu au fost făcute publice, iar niciun medic nu a fost tras la răspundere

Managerul spitalului a refuzat să demisioneze după ce ministrul Sănătății, Rafila, i-a cerut demisia, dar în schimb a fost exclusă din PNL.

Toate aceste informații continuă să ridice semne de întrebare și îngrijorări cu privire la calitatea serviciilor medicale și nivelul de responsabilitate din sistemul medical.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close