Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele CSM i-a lăudat pe judecătorii craioveni pentru rezultatele din 2008

Preşedintele CSM i-a lăudat pe judecătorii craioveni pentru rezultatele din 2008

Preşedintele CSM i-a lăudat pe judecătorii craioveni pentru rezultatele din 2008
Sursa foto: Virgil Andreies
14 Feb 2009   •   12:55

În ciuda scandalului Gorbunov, în urma căruia doi judecători şi trei procurori au fost revocaţi din funcţii, magistraţii craioveni au primit laude chiar din partea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreieş. Acesta s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute de aceştia în 2008, acelaşi an în care judecătoarea Maria Nicola, de la Tribunalul Dolj, i-a acordat deţinutului Serghei Gorbunov, condamnat la 15 ani închisoare pentru tentativă de omor, un concediu medical de trei luni din care acesta nu s-a mai întors.
"Judecătorii de la această instanţă au obţinut în anul 2008 rezultate foarte bune şi le transmit colegilor mei cuvinte de mulţumire. Am rămas şocat când am văzut condiţiile de lucru. Într-un spaţiu de patru metri pătraţi îşi au birourile 10 - 11 judecători. Nu ne putem aştepta la un act de justiţie de calitate dacă magistraţii nu au şi condiţii bune de lucru", spune Virgil Andrieş.
Ancheta cu privire la evaluarea activităţii judecătoarei Maria Nicola şi a procurorului Marius Vlădoianu urmează să fie finalizată în următoarele zile. De asemenea, membrii Secţiei Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii vor stabili şi noua conducere a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. În urma ?Scandalului Gorbunov", au fost revocaţi din funcţie preşedintele Tribunalului Dolj şi şeful Secţiei Penale, iar de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj primul-procurorul, adjunctul său şi şeful Secţiei Judiciare.
Sursa foto: Mediafax
Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close