Antena 3 CNN Actualitate Prima reacţie în scandalul medicamentelor din spitale, după ce un medic a acuzat că au murit oameni, pentru că nu au primit tratament

Prima reacţie în scandalul medicamentelor din spitale, după ce un medic a acuzat că au murit oameni, pentru că nu au primit tratament

Conducerea a două mari institute din România, aflate în linia întâi în lupta cu coronavirusul, reacţionează după acuzaţiile dr. Şerban Bubenek şi susţin că în spitalele lor nu au fost cazuri de bolnavi care să nu primeasă tratament pentru COVID.

Prima reacţie în scandalul medicamentelor din spitale, după ce un medic a acuzat că au murit oameni, pentru că nu au primit tratament
Sursa foto: Colaj Antena3/Agerpres/Agerpres
de Milena Niță    |    03 Oct 2020   •   13:15

"Nu am cunoştinţe, punctual, de vreo reclamaţie care să se refere la acest lucru. La noi, în permanenţă a fost Remdesivir, sunt unele zile în care poate să nu fi fost, dar avem", a răspuns medicul Adrian Marinescu, sâmbătă, la Antena 3.

Bubenek: în secțiile ATI au murit oameni fără să primească tratament antiviral

Reacţia dr. Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş vine după ce prof. dr. Șerban Bubenek, fost preşedinte al Societăţii ATI, a spus că au murit oameni bolnavi de COVID în secțiile de ATI, pentru că nu li s-a administrat tratamentul cu Remdesivir. 

"Din statistica noastră rezultă că în secțiile ATI există un număr mare de pacienți care s-au prăpădit sau s-au vindecat fără să primească niciun tratament antiviral, nici măcar cel care este obligatoriu prin ordinul de ministru. 

Vreau să știu dacă dl. dr. Marinescu știe cum se distribuie acele 30 de milioane de euro pe care Institutul Balș le-a primit pentru a achiziționa medicamente antivirale și a le distribui celorlalte spitale din România", a afirmat prof. dr. Șerban Bubenek.

Dr. Marinescu: Nu ştiu de vreo reclamaţie. La noi, în permanenţă a fost Remdesivir

În replică, dr. Marinescu spune că aceasta este sarcina Ministerului Sănătăţii, iar indicaţiile pentru administrarea Remdesivirului sunt diferite şi depind de la caz la caz.

"Vorbim de medicamente antivirale şi cred că toată media ştie. Remdesivir este împărţit prin intermediul Ministerului Sănătăţii din fiecare ţară, dozele ajung cum au fost distribuite de la nivelul Uniunii Europene.

(...) Indicaţiile pentru Remdesivir sunt destul de clare şi foarte bine stabilite", a replicat dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Capitală.

Manager Institut Nasta: Avem Remdesivir şi administrăm pacienţilor

Şi managerul de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti respinge acuzaţiile dr. Şerban Bubenek.

"Medicamentul e în farmacia instituţiei şi administrăm pacienţilor care au această indicaţie, în funcţie de pacient. Noi avem Remdesivir şi administrăm pacienţilor care au nevoie", a afirmat managerul de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Beatrice Mahler, la Antena 3.

Ministerul Sănătăţii nu a putut fi contactat până acum pentru o reacţie în acest scandal.
 

×
Subiecte în articol: Remdesivir coronavirus Șerban Bubenek
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close