Antena 3 CNN Actualitate Prima stradă din România care se spală singură. Drumul e în cartierul lui "Tarzan"

Prima stradă din România care se spală singură. Drumul e în cartierul lui "Tarzan"

Prima stradă din România care se spală singură. Drumul e în cartierul lui "Tarzan"
de M.Z.    |    06 Iun 2012   •   10:38

Prima stradă din România care se spală singură va fi inaugurată la Timişoara, joi, după o reabilitare de 6.000.000 de lei obţinuţi din fonduri europene.

''Strada Iancu Văcărescu are un sistem inteligent de stropitoare, unic în România, care se declanşează automat şi curăţă asfaltul. Este vorba de o serie de câteva zeci de instalaţii speciale cu presiune mare, care vor uda strada şi vor funcţiona alternativ, ca să nu fie maşini parcate. Jetul bate pâna în mijlocul străzii, unde este parcarea'', a declarat Aura Junie, şeful Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, potrivit Agerpres.

Drumul se află în cartierul în care s-a născut interpretul rolului Tarzan, actorul Johnny Weissmuller.

Instalaţiile pentru curăţarea străzii pornesc manual şi vor fi puse în funcţiune de autorităţi, după un program prestabilit.

În acest proiect, Primăria Timişoara a participat cu 1,1 milioane de lei, iar guvernul României a contribuit cu aproape 660.000 de lei.

Reabilitarea străzii a rezolvat şi problema locurilor de parcare, fiind realizate zone speciale pe mijlocul arterei, cât şi pe cele două părţi laterale.

Zona Iosefin, unde este amplasată strada Văcărescu, este una istorică, plină de tradiţie şi importanţă din punct de vedere cultural şi patrimonial. În cartierul Freidorf din Timişoara, în 1904 fiind Austro-Ungaria, s-a născut celebrul actor american Johnny Weissmuller, de origine germană.






×
Subiecte în articol: drum strada Timisoara
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close