Antena 3 CNN Actualitate Prima teză unică la clasa a VII-a

Prima teză unică la clasa a VII-a

Prima teză unică la clasa a VII-a
03 Mai 2007   •   23:34

Peste 220.000 de elevi de clasa a VII-a au trecut prin emoţiile primei teze cu subiect unic pe ţară. La Matematică. Subiectele au fost extrase la ora 5.45 de ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei. ?A fost extras subiectul cu nr. 5. Eu sper ca toţi copiii care vor da azi teză să ştie de nota 10?, a spus ministrul. Subiectul unic a fost apoi transmis în toată ţara. Până la prânz, când a început teza, inspectoratele şcolare au multiplicat subiectele şi le-au trimis în unităţile şcolare.

Elevii care au lipsit vineri la proba de matematică, mai au încă o şansă, pe 5 iunie. Teza la limba şi literatura maternă este programată joia viitoare, iar cea la limba şi literatura română se va desfăşura pe 17 mai.

Şefii educaţiei spun că fiecare elev ar trebui să rezolve subiectele în maximum 50 de minute, întrucât probleme sunt accesibile oricărui elev. Tezele vor fi corectate de 2 profesori. În cazul în care între cele două note diferenţa va fi foarte mare va interveni un al treilea profesor, aşa încât să fie eliminat orice dubiu. Spre deosebire de bacalureat şi de exemenul de capacitate nu se admit contestaţii. Ministrul educaţiei i-a asigurat pe părinţi că examenul nu poate fi fraudat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close