Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei vrea amenzi mai mari pentru neplata parcării: "O nesimțire! Știe doar să ne jupoaie”

Primăria Capitalei vrea amenzi mai mari pentru neplata parcării: "O nesimțire! Știe doar să ne jupoaie”

Bucureștenii nu-și plătesc amenzile pentru neplata parcării. La această concluzie au ajuns cei din Primăria Generală a Municipiului București.

de Radu Tiliță    |    01 Aug 2023   •   19:41

Până acum, amenda pentru cei care nu plăteau parcarea, valora 200 de lei.

Dacă nu era plătită, rămânea ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

După mai multe discuţii cu specialiştii din primărie, oficialii au ajuns la o nouă sancţiune: 2500 de lei pentru persoanele fizice și 5.000 de lei pentru persoanele juridice. 

Parcarea din București ar putea deveni la fel de scumpă ca în marile capitale europene în aproximativ o lună. Municipalitatea vrea amenzi mai mari pentru cei care omit să achite taxa de cinci lei pe oră.

Citește și: După cât timp se prescrie o amendă de circulație și ce se întâmplă dacă nu o plătim

Compania de parking susține că a apelat la această variantă din cauza bucureștenilor care nu plăteau amenzile în valoare de 200 de lei.

Astfel, spun oficialii, îi vor forța să achite amenda inițială pentru a evita o pierdere consistentă din buzunarul propriu.

Reprezentanții companiei de parking susțin că de când au pus regulamentul de parcare în aplicare, foarte mulți bucureșteni au ignorat amenzile de 200 de lei și speră că o sumă mai consistentă îi va face pe oameni să fie mai atenți.

"Dacă nu achitați nota de constatare, această faptă devine contravenție și sunteți supuși unei amenzi de la 1500 la 2500 de lei pentru persoană fizică.

În schimb, consilierii generali susțin că măsura este una abuzivă și fără sens atâta timp cât municipalitatea nu a prioritizat nici crearea unor noi spații de parcare și nici modernizarea transportului public", a spus Cristi Olaru, director companie de parking.

"Avem un proiect ciudat, un proiect ce nu își justifică menirea.

Avem un proiect ce ne arată incompetența acestei administrații de a colecta acea amendă de 200 de lei.

Nici șoferii nu sunt foarte încântați de idee. Unii dintre ei însă, mai au puterea de a face haz de necaz", a spus Marius Pavel, consilier general PSD.

Ce spun bucureștenii despre aceste noi prețuri:

"Doar atât? Extraordinar! Băieți fini! Extraordinar! Mai venim pe aici!

Până la urmă avem bani de mașină, trebuie să avem și de parcări.

Exagerat de mult! O nesimțire!

Știe doar să ne jupoaie, să ia taxe, impozite și facilitați sau ce ne trebuie, mai greu", au spus mai mulți bucureșteni.

Proiectul se află în dezbatere publică. Pentru a deveni realitate, trebuie să intre pe ordinea de zi și să primească voturile consilierilor generali.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close