Antena 3 CNN Actualitate Primarul comunei Grindu și-a recunoscut vinovăția la DNA. De ce este acuzat edilul

Primarul comunei Grindu și-a recunoscut vinovăția la DNA. De ce este acuzat edilul

Primarul comunei Grindu și-a recunoscut vinovăția la DNA. De ce este acuzat edilul
Sursa foto: foto: Agerpres
14 Ian 2019   •   16:56

Procurorii DNA au sesizat instanţa de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei în cazul primarului comunei Grindu din judeţul Ialomiţa, Costel Vieriu, acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA remis luni Agerpres procurorii anticorupţie au reţinut, în acordul de recunoaştere a vinovăţiei, că edilul a pretins şi a primit de la un om de afaceri, martor în dosar, un comision de 10% şi apoi de 15 % din valoarea facturilor ce urmau a fi emise în baza unui contract încheiat între Primăria Grindu şi firma martorului.

"În cursul anului 2017, inculpatul Vieriu Costel, în calitatea menţionată mai sus, a pretins unui om de afaceri (martor în cauză) să-i remită un comision de 10% din valoarea facturilor ce urmau a fi emise în baza unui contract pe care societatea martorului intenţiona să-l încheie cu primăria comunei Grindu, judeţ Ialomiţa. După ce s-a asigurat că firma respectivă a câştigat contractul, inculpatul Vieriu Costel a primit, în două tranşe, de la omul de afaceri suma de 41.000 lei (reprezentând contravaloarea comisionului menţionat anterior). Într-un context asemănător şi pentru acelaşi motiv, inculpatul Vieriu Costel a cerut de la aceeaşi persoană un comision de 15% şi a primit, la data de 29 noiembrie 2018, suma de 30.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se arată în comunicat.

DNA precizează că inculpatul Costel Vieriu a recunoscut fapta reţinută în sarcina sa şi a fost de acord cu pedeapsa stabilită şi cu forma de executare a acesteia.

Pedeapsa stabilită este de trei ani de închisoare cu suspendarea executării, cu termen de supraveghere de patru ani. În plus, a fost stabilită interzicerea unor drepturi pe o perioadă de patru ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, respectiv a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise Tribunalului Ialomiţa.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close