Antena 3 CNN Actualitate Primarul PDL din Deta, Petru Roman: Nu demisionez din PDL

Primarul PDL din Deta, Petru Roman: Nu demisionez din PDL

Primarul PDL din Deta, Petru Roman: Nu demisionez din PDL
Sursa foto: Foto: dcnews.ro
25 Iul 2011   •   21:59

Primarul PDL din Deta, Petru Roman, nu se gândeşte să demisioneze din această funcţie şi nici din cea de membru de partid, după ce fiii săi au fost implicaţi, sâmbătă seara, în scandalul soldat cu înjunghierea a trei persoane.

"Nu cred că trebuie să demisionez din funcţia de primar, pentru că pe mine m-au ales cetăţenii. Deta este oraş destul de liniştit, aici nu se umblă cu cuţite. Oamenii sunt harnici, liniştiţi, la locul lor. (...) Nu intenţionez să-mi dau demisia, ci, din contră, vreau să-mi duc mandatul până la sfârşit", a declarat primarul oraşului Deta, Petru Roman, luni seara, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Edilul a mai precizat, referitor la fiul său cel mare, Bogdan Roman, principalul actor din acest scandal, că nu ştie unde se află, dar nu crede să fi plecat din ţară.

"În plus, nu cred că familia trebuie să răspundă pentru acţiunile unuia dintre fii, nu mai suntem pe vremuri. Fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale. Şi nici ca măsură politică, nu cred că partidul trebuie făcut responsabil pentru faptele unui om. (...) Ştiu că unul din băieţii mei e implicat acum într-un proces, un altul a avut un dosar cu NUP (neînceperea urmăririi penale - n.r.).", a arătat primarul Petru Roman.

Edilul din Deta a mai ţinut să precizeze că oraşul pe care îl conduce numără circa 6.500 de persoane şi este un loc liniştit, cu oameni săraci.

"N-am auzit de taxă de şmecher sau de protecţie la Deta. Este prima dată când aud. Oamenii de aici n-au cum să plătească aşa ceva, n-au bani, sunt săraci, cu mici excepţii", a adăugat Roman.

 


Magistraţii au emis luni mandate de arestare pentru patru dintre agresorii din scandalul de sâmbătă noapte, de la Deta.

Fiul cel mare al primarului din Deta ar fi înjunghiat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, trei persoane, în timpul unui scandal. Imediat după atac, Bogdan Daniel Roman a dispărut şi este căutat şi acum de oamenii legii. Procurorii au cerut emiterea unui mandat în lipsă pentru Bogdan Roman.

Printre cei pe numele cărora s-a emis mandat de arestare se află şi Călin Roman, fiul cel mic al primarului oraşului. Potrivit poliţiştilor, şi fratele presupusului atacator a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta. Băiatul cel mic al edilului a fost găsit de poliţişti chiar în locuinţa sa din oraş. Alte două persoane implicate în incident s-au predat.



×
Subiecte în articol: Deta scandal primar mandat de arestare demisie
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close