Antena 3 CNN Actualitate Primăvară ploioasă şi caldă. Prognoza meteo pentru următoarele trei luni

Primăvară ploioasă şi caldă. Prognoza meteo pentru următoarele trei luni

Primăvară ploioasă şi caldă. Prognoza meteo pentru următoarele trei luni
Sursa foto: Primavara
28 Feb 2009   •   10:48

Meteorologii prognozează o primăvară frumoasă şi caldă cu temperaturi maxime de peste 20 de grade Celsius, chiar din martie. Precipitaţiile nu vor lipsi, dar nu vor fi însemnate cantitativ, se arată într-un material prezentat de Evenimentul Zilei. Potrivit prognozei realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie, martie aduce o vreme frumoasă cu temperaturi apropiate de valorile normale pentru această perioadă.
Excepţie vor face regiunile din sud-estul ţării, unde vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul primăverii. Maximele din timpul zilei vor atinge 20 de grade C, fiind mai ridicate cu 3 - 4 grade C decât maximele specifice perioadei, în vreme ce temperaturile minime vor coborî până la -10 grade C. În zilele cele mai reci, vor fi condiţii de brumă şi îngheţ la sol.
Aprilie vine cu temperaturi scăzute în majoritatea regiunilor, exceptând estul ţării. În intervalele calde ale lunii ne putem aştepta la maxime de 25 de grade Celsius, iar în nopţile reci, mercurul termometrelor va coborî la -5 grade C, în depresiunile din nordul şi centrul ţării. Ploile îşi vor mai face de cap în vestul, centrul şi sudul teritoriului.
În mai, în partea de sud-vest a ţării temperaturile vor fi mai mici decât valorile normale. Valorile maxime pot depăşi şi 30 de grade C în unele regiuni din restul ţării. În depresiunile din nordul şi din centrul ţării, minimele se pot apropia de temperatura de îngheţ pe timpul nopţii.
Antena 3

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close