Antena 3 CNN Actualitate Primul detașament de Jandarmi Montani va funcționa de la 15 ianuarie

Primul detașament de Jandarmi Montani va funcționa de la 15 ianuarie

Primul detașament de Jandarmi Montani va funcționa de la 15 ianuarie
11 Ian 2019   •   16:45

Primul Detaşament de Jandarmerie Montană din ţară va funcţiona în judeţul Hunedoara începând cu data de 15 ianuarie, în cadrul acestuia fiind incluse şi două echipe ale jandarmilor montani ce sunt specializate în salvarea victimelor pe munte, inclusiv cu ajutorul unui câine de căutare, a anunţat, vineri, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, colonel Robert Vîţă. 

Potrivit acestuia, noul Detaşament de Jandarmerie Montană va include, din punct de vedere organizatoric, actualele posturi de jandarmi montani din staţiunile Parâng, Pasul Vâlcan, Straja, Râuşor-Râu de Mori, dar şi pe cele din Câmpu lui Neag şi Nucşoara. 

"Sperăm ca acţiunile noastre să fie mai bune. Oamenii sunt pregătiţi, dispun de dotările necesare şi sunt specializaţi în acest gen de misiuni (căutare şi salvare, n.r.). Vor fi două echipe specializate: una dispusă în Valea Jiului şi una în Retezat, cu câte şase efective, care vor interveni la solicitările pe 112 sau la cele ale colegilor salvamontişti", a declarat, într-o conferinţă de presă, şeful IJJ Hunedoara. 

Noua structură de jandarmi montani a primit în dotare patru maşini noi de teren Duster, cu tracţiune integrală, dar şi echipamente în valoare de 45.000 de lei. 

Conform datelor de bilanţ prezentate de inspectorul şef al IJJ Hunedoara, jandarmii au acţionat anul trecut în 2.519 misiuni de menţine a ordinii publice în staţiunile montane. 

Jandarmii montani au desfăşurat, independent sau împreună cu salvamontiştii, 41 de acţiuni de căutare, salvare şi evacuare a persoanelor aflate în dificultate în zona montană, la care au participat 139 de jandarmi montani. În cadrul acestor misiuni au fost salvate 47 de persoane. 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close