Antena 3 CNN Actualitate Prizonieri în propriile case: Zeci de sate sunt încă acoperite de zapadă

Prizonieri în propriile case: Zeci de sate sunt încă acoperite de zapadă

Prizonieri în propriile case: Zeci de sate sunt încă acoperite de zapadă
Sursa foto: foto:AGerpres
20 Ian 2016   •   09:03

Situația este tragică pentru mii de oameni din satele acoperite de zapadă. Zeci de localităţi din Moldova sunt încă izolate, iar oamenii spun că au ajuns la capătul puterilor. În unele cazuri, zapada ajunge până la acoperişul casei.

Judeţul Buzău a fost grav afectat de ninsori. În localitatea Balta Albă, de exemplu, viscolul a lăsat în urmă troiene cât casa.

Nea Vasile e crescător de oi în satul Amara. Şi acum patru ani a înfruntat furia naturii şi şi-a făcut griji pentru animalele lui. De data aceasta, nea Vasile s-a pregătit din timp - a pus nutreţ animalelor şi a blocat intrarea, pentru ca zăpada să nu mai intre în ţarcul oilor.

De câţiva ani încoace, în fiecare iarnă, satul e acoperit de nămeţi. Avantajul este că oamenii au învăţat ce au de făcut în astfel de situaţii.

În judeţul Brăila există o localitate care, an de an, este troienită. Satul e poziţionat într-o vale, chiar în calea crivăţului, aşa că nu trebuie să ningă prea mult pentru ca locuinţele oamenilor să fie îngropate la propriu în nămeţi.

Prima "victimă" a viscolului din weekend a fost chiar utilajul de deszăpezire. Maşina s-a stricat duminică, aşa că şoferul a scos-o în afara părţii carosabile, unde a stat timp de trei zile. Abia acum, când ninsoarea s-a oprit, omul a încercat să o repornească.

Judeţul Brăila a fost vizat de codul portocaliu de ninsoare şi viscol. Vântul a suflat cu până la 80 de kilometri pe oră. 


×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close