Antena 3 CNN Actualitate Tone de produse pirotehnice fără acte, descoperite la un bucureştean

Tone de produse pirotehnice fără acte, descoperite la un bucureştean

Tone de produse pirotehnice fără acte, descoperite la un bucureştean
Sursa foto: Foto: Pixabay
25 Dec 2015   •   13:24

Un bărbat este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, după ce a transportat într-un depozit neautorizat peste cinci tone de astfel de produse, în vederea comercializării, informează un comunicat al DGPMB remis vineri Agerpres.

Potrivit sursei citate, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Toxice din cadrul Poliției Capitalei au identificat, joi, un bărbat de 30 de ani, administratorul unei societăți comerciale cu sediul în București, care a transportat cu o autoutilitară într-un depozit neautorizat din sectorul 4, în vederea comercializării ulterioare către persoane fizice, un număr de 326 baxuri de articole pirotehnice, în greutate de 5.129 kg din categoriile 1 și 2.

Polițiștii au sigilat depozitul și continuă cercetările în stare de libertate în cazul bărbatului de 30 de ani pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Poliția Capitalei reamintește că orice operațiune cu articole pirotehnice efectuată de persoane fizice sau juridice fără a deține autorizația prevăzută de lege constituie infracțiune.

"Prin operațiune cu articole pirotehnice se înțelege nu numai importul, confecționarea și vânzarea acestora, ci și cumpărarea, deținerea sau folosirea lor", se arată în comunicatul citat.

Totodată, Poliția Capitalei recomandă tuturor persoanelor să supravegheze cu atenție copiii care folosesc articolele pirotehnice permise de lege.

×
Subiecte în articol: petarde artificii
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close