Antena 3 CNN Actualitate Profesorii cer majorarea urgentă a salariilor. Marius Nistor: Nemulţumirea existentă în sistem este exacerbată

Profesorii cer majorarea urgentă a salariilor. Marius Nistor: Nemulţumirea existentă în sistem este exacerbată

Profesorii cer majorarea urgentă a salariilor. Marius Nistor: Nemulţumirea existentă în sistem este exacerbată
de S.T.    |    18 Aug 2015   •   20:09
Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" critică decizia de majorare a salariilor pentru angajaţii din Sănătate şi solicită guvernanţilor ca decizia să fie aplicată şi pentru personalul din Învăţământ.

"Ce rost a avut să tot purtăm discuţii pe legea salarizării bugetarilor? Ne-am întâlnit la nivelul Ministerului Educaţiei şi, pe baza grilelor primite de la Ministerul Muncii, am realizat nişte creşteri salariale, etapizate. Constatăm că nu negocierile sunt soluţia", a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE "Spiru Haret".

"Mai bine mă apuc şi umblu pe Facebook, facem un grup foarte interesant, ameninţăm cu demisiile şi cu grevele generale şi Guvernul va veni şi va spune 25% din prima. Asta se înţelege în momentul de faţă", a mai spus Marius Nistor, marţi, la Antena 3.

Potrivit acestuia, majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulţumire în rândul angajaţilor din învăţământ.

"Nu ştim ce se va întâmpla în perioada următoare. Nemulţumirea existentă în sistem este exacerbată", a precizat Nistor.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, la Palatul Victoria, că salariile personalului sanitar vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie.

Citeşte şi:

Profesorii ameninţă cu boicotarea anului şcolar, dacă nu primesc şi ei 25 de procente la salariu


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "
Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu"

×
Subiecte în articol: salarii profesori Subiectiv
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close