Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila: Acesta ar putea fi nucleul dezvoltării serviciilor medicale

Alexandru Rafila: Acesta ar putea fi nucleul dezvoltării serviciilor medicale

Candidatul PSD la alegerile parlamentare și reprezentant al României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat că, în cadrul programului de sănătate al PSD, este prevăzută deschiderea a 800 de centre comunitare în localitățile cu peste 4,000 de locuitori.

Alexandru Rafila: Acesta ar putea fi nucleul dezvoltării serviciilor medicale
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    20 Noi 2020   •   14:00

”Programul de sănătate al Partidului Social Democrat prevede, în zonele rurale, a 800 de centre comunitare. Acest număr nu este întâmplător, se referă la numărul comunelor cu o populație de peste 4000 de locuitori, care ar putea să reprezinte, într-o primă etapă, nucleul dezvoltării acestor servicii medicale în mediul rural, care să fie aproape de cetățeni și să asigure o funcționare și un acces permanent la servicii de sănătate”, a declarat reprezentantul OMS. 

”A doua componentă se referă la serviciile ambulatorii de specialitate, o rețea de servicii ambulatorii de specialitate în cele 200 de orașe mai mici care nu sunt municipii, și regândirea celor existente care se găsesc, de obicei, pe lângă spitale. 

Centrele ambulatorii de specialitate de pe lângă spitale sunt în număr de 150 la nivel național, și împreună cu cele 200 pe care ni le propunem să le înființăm în orașele mici ar putea să rezolve niște chestiuni foarte importante”, a adăugat Alexandru Rafila în timpul conferinței de presă de la Brașov. 

Dr. Rafila: Cazurile COVID vor creşte, nu s-au stabilizat. Sper să nu introducem măsuri mult mai dure după alegeri

Numărul de cazuri noi de coronavirus va continua să crească şi în perioada următoare, este de părere prof. Alexandru Rafila, care apreciază că noile măsuri impuse de autorităţi nu au efectul aşteptat, potrivit romaniatv.net.

În plus, medicul spune că situaţia la noi nu s-a stabilizat, dovadă fiind numărul mare de cazuri noi COVID înregistrat miercuri şi anunţat de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Prof. Rafila: Lucrurile nu s-au stabilizat, cred că va există o creştere

"Lucrurile nu s-au stabilizat. Chiar dacă am avut un așa-zis platou în ultimele 2-3 săptămâni, am rămas cu un număr foarte mare de cazuri noi care, în mod evident, pun la încercare capacitatea sistemului de sănătate de a prelua pacienții. Trebuie să vedem care va fi trendul în perioada următoare.

Eu cred că va exista o creștere, pentru că se pare că măsurile de sănătate publică luate nu sunt eficiente. Se pare că de o o zi la alta se acumulează mii de cazuri care nu sunt alocate. În cazul acelor persoane anchetele epidemiologice se desfășoară foarte târziu și acest lucru favorizează transmiterea. (...) Noi trebuie să ne asigurăm că stopăm transmiterea ca să existe un efect al măsurilor luate de autorități", a declarat dr. Alexandru Rafila.

Anunţul făcut de medic vine după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri că, în doar 24 de ore, au fost înregistrate alte 10.269 cazuri de COVID-19 pe teritoriul țării.

Rafila: Sper să nu ajungem în situația introducerii unor măsuri mult mai dure după alegeri

Dr. Rafila speră ca situația să se stabilizeze și să nu fie nevoie de introducerea unor măsuri mai dure după 6 decembrie, dată când au loc alegerile parlamentare.

"Mi-e greu să spun unde se va opri creșterea sau când se va opri. Eu sper să nu ajungem în situația introducerii unor măsuri mult mai dure după alegeri. Eu sper să nu se întâmple, dar dacă creșterea va continua până la începutul lunii decembrie, măsurile vor fi mult mai restrictive", a mai spus Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: PSD

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close