Antena 3 CNN Actualitate Programul Rabla a fost reluat: 60.000 de maşini vechi pot fi înscrise

Programul Rabla a fost reluat: 60.000 de maşini vechi pot fi înscrise

Programul Rabla a fost reluat: 60.000 de maşini vechi pot fi înscrise
Sursa foto: Programul Rabla
02 Mar 2009   •   08:27

Programul "Rabla" se reia începând de astăzi. Proprietarii maşinilor vechi pot merge la dealerii auto pentru a cumpăra o maşină nouă. Sunt câteva noutăţi anul acesta. Prima de casare s-a majorat şi, în plus, sunt incluse în program şi autoturismele mai vechi de 10 ani, faţă de 12 ani, cum era până acum.
60.000 de români şi-ar putea cumpăra în acest an o maşină nouă prin Programul "Rabla". Cu 20.000 mai mult decât anul trecut.
Executivul a decis să modifice, însă, modul de desfăşurare al programului, împărţindu-l în trei părţi egale. În acest mod se încearcă evitarea situaţiei de anul trecut, când peste 10.000 de maşini au rămas nevândute. Astfel, după prima tranşă, dealerii care nu şi-au vândut toate maşinile pentru care au cerut cotă în program nu vor avea dreptul să participe la restul programului.
Începând cu acest an, programul Rabla permite şi casarea maşinilor vechi de 10 ani. Asta în condiţiile în care programele anterioare erau adresate doar autoturismelor cu o vechime mai mare de 12 ani.
Modificări s-au produs şi în ceea ce priveşte prima de casare pentru cei care îşi duc maşina la fier vechi. Aceasta a fost majorată la 3.800 de lei pe unitate, comparativ cu 3.000 de lei în 2008.
Cumpărătorii care intră în programul "Rabla" trebuie să prezinte un dosar care să conţină o cerere de scoatere din circulaţie a maşinii vechi şi un contract de cumpărare a unui vehicul nou, din rândul firmelor înscrise în acest program. Antena 3

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close