Antena 3 CNN Actualitate Proiectul rectificării bugetare, publicat pe site-ul ministerului de Finanţe. De unde se vor tăia banii

Proiectul rectificării bugetare, publicat pe site-ul ministerului de Finanţe. De unde se vor tăia banii

Proiectul rectificării bugetare, publicat pe site-ul ministerului de Finanţe. De unde se vor tăia banii
06 Aug 2019   •   09:46

Proiectul rectificării bugetare a fost publicat pe site-ul ministerului de Finanţe. Cei mai mulţi bani se taie de la ministerul Educației Naționale, de la ministerul Fondurilor Europene şi de la ministerul Cercetării. 

În schimb, Finanţele dau asigurări că România se va incadra în ţina de deficit şi că sunt suficienti bani pentru plata pensiilor si salariile avand in vedere ca PIB-ul a crescut pana la 1031 de miliarde de lei.

Ministerul Transporturilor va pierde 128 de milioane de lei, iar ministerul Fondurilor Europene 681 de milioane de lei. 

Ministerul Finanțelor Publice a elaborat proiectul rectificării bugetare și asigură respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar. 

Produsul intern brut s-a majorat la 1031 miliarde lei, față de 1022,5 miliarde lei cât s-a estimat la fundamentarea bugetului pe acest an. 

Proiectul rectificării bugetare asigură sumele necesare pentru plata pensiilor și a salariilor. 

De asemenea, sunt asigurate sumele necesare pentru proiectele de investiții aflate în derulare, în timp ce sunt reduse sumele alocate instituțiilor cu un grad scăzut de utilizare a banilor alocați. 

Totodată, se asigură suma de 135 milioane lei pentru finalizarea procesului de restituire a taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi a timbrului de mediu pentru autovehicule, reprezentând accesoriile ramase la suma restituită. 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close