Antena 3 CNN Actualitate Protest de amploare în Capitală! Motivul pentru care sute de angajaţi STB s-au adunat în faţa Guvernului

Protest de amploare în Capitală! Motivul pentru care sute de angajaţi STB s-au adunat în faţa Guvernului

Sute de angajaţi ai Societăţii de Transport Bucureşti au ieşit în stradă, în faţa Guvernului, în semn de solidaritate faţă de cei 220 de colegi care au fost daţi afară, în urma protestelor care au paralizat Capitala în luna ianuarie. Interesant este că la protest participă şi alte sindicate din ţară.

Protest de amploare în Capitală! Motivul pentru care sute de angajaţi STB s-au adunat în faţa Guvernului
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tiliță    |    05 Mai 2022   •   18:16

Peste 200 de oameni au protestat, astăzi, în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului.

Angajaţii STB sunt revoltaţi că 222 de şoferi au fost daţi afară de companie, ca urmare a participării la greva din ianuarie, declarată ilegală de justiţie chiar în ziua declanşării.

Oamenii susţin că este vorba de un abuz, motiv pentru care au ieşit să îşi strige nemulţumurile în stradă.

"În prima fază, protestatarii au mers în curtea Societăţii de Transport Bucureşti, acolo unde şi-au strigat nemulţumirile. Vorbim de cei care au rămas fără locuri de muncă, în urma deciziilor de a nu mai ieşi pe traseu în luna ianuarie. În acea săptămână, transportul public în comun în Capitală a fost dat peste cap, iar conducerea a decis să desfacă contractele de muncă a 220 de angajaţi, atât şoferi, cât şi vatmani.

În acest moment, oamenii au ieşit în stradă să protesteze, să îşi strige nemulţumirea, pentru că spun ei, această decizie de desfacere a contractelor de muncă a fost una ilegală şi o decizie care ar trebuie să fie abandonată. Ba mai mult, aceştia au cerut şi demisia directorului Adrian Criţ.

Alături de ei se află şi sindicalişti din ţară, veniţi din Iaşi, Constanţa, Galaţi, Sibiu, sindicalişti care spun foarte clar că dacă s-a ajuns la desfacerea contractelor de muncă la Bucureşti, pentru oamenii care şi-au cerut drepturile şi care au ieşit în steadă şi şi-au spus nemulţumirile legat de condiţiile în care lucrează, cel mai probabil se poate întâmpla acest lucru şi în celelalte oraşe mult mai mici, cu mai puţin angajaţi sau membri de sindicat. Aceştia au decis să vină în Piaţa Victoriei pentru a-şi striga nemulţumirile şi în faţa Guvernului", a transmis Radu Tiliţă, reporter Antena 3.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close