Antena 3 CNN Actualitate Proteste în întreaga ţară împotriva avortului

Proteste în întreaga ţară împotriva avortului

Proteste în întreaga ţară împotriva avortului
Sursa foto: Foto: news.change.org
24 Mar 2012   •   21:00

Acest sfârşit de săptămână a fost închinat vieţii. Sute de oameni s-au adunat în diferite oraşe din ţară pentru a protesta împotriva avortului. Marşul pentru viaţă, căci aşa se numeşte acţiunea, are loc de câţiva ani în România în sâmbăta dinaintea sărbătoarei creştine Buna Vestire

300 de oameni s-au adunat astăzi în centrul Capitalei.

"Noi suntem aici să exprimăm votul nostru pentru viaţă. Să atragem atenţia asupra acestui lucru. Să îi facem pe oameni să înţeleagă că viaţa este importantă" a declarat una dintre persoanele prezente la protest.

În jurul orei 12:30 au pornit marşul din Calea Victoriei şi au ajuns până în Parcul Izvor. Pe tot traseul au fost însoţiţi de ofiţeri ai jandarmeriei şi de poliţia rutieră.

Şi Constanţa a sărbătorit astăzi viaţa. Oamenii şi-au exprimat indignarea faţă de femeile care aleg să renunţe la sarcină prin intermediul avortului, spunând rugăciuni şi recitând poezii.

În Târgu Mureş oamenii au pornit marşul din faţa Teatrului Naţional şi au parcurs întregul bulevard din centrul oraşului.

În Timişoara, aproximativ 300 de persoane au participat la Marşul pentru viaţă. Oamenii au pornit de la Biserica greco-catolică "Sfânta Maria Regina Păcii" şi au ajuns la Piaţa Unirii.

Biserica ortodoxă critică aspru femeile care întrerup sarcina voit.

În ultimii patru ani în România au fost înregistrate, anual, peste 100.000 de cazuri de întrerupere a sarcinii. Mai mult de jumătate dintre avorturile făcute în ţară, în ultimii cinci ani, au fost la cerere. Româncele fac de trei ori mai multe avorturi decât femeile din Vestul Europei.





×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close