Antena 3 CNN Actualitate Proteste în faţa Palatului Parlamentului. Ce mesaj au românii pentru guvernanţi

Proteste în faţa Palatului Parlamentului. Ce mesaj au românii pentru guvernanţi

Astazi, ministrul de Finanțe are în mână pâinea și cuţitul. Bugetul României va fi prezentat în Guvern şi deja sunt discuţii aprinse pe aceasta temă. Sunt informaţii apărute în spaţiul public că vom vorbi de restructurări, de tăieri de venituri sau de oprirea finanţării unor proiecte.

Proteste în faţa Palatului Parlamentului. Ce mesaj au românii pentru guvernanţi
de Florentina Lazăr    |    10 Feb 2021   •   12:35

Aproximativ 100 de români protestează în faţa Palatului Parlamentului din Capitală.

Oamenii sunt foarte nemulţumiţi de măsurile de austeritate anunţate de Guvernul României. Sunt nemulţumiţi de anularea voucherelor de vacanţă, de tăierea sporurilor.

''Suntem aici pentru apărarea drepturilor noastre, să nu ni le mai taie. Deja ne-au luat şi voucherele de vacanţă şi vrem totuşi echitabilitate. Nu au spus vreodată că vor tăia sau vor îngheţa salariile în campania electorală. Vrem corectiudine şi să fie cinstiţi'', a spus o femeie nemulţumită.

Mesajul protestarilor pentru guvernanţi

Oamenii vor să fie ascultaţi de guvernanţi şi solicită Guvernului şi Parlamentului să le asigure dialogul social.

''Suntem în stradă din cauză că Guvernul refuză să aplice legea salarizării, o lege care pracitc ne-ar asigura un salariu unitar pe toate ramurile. Salarizarea ar fi egală şi ierarhică, aşa cum legea prevede. Al doilea motiv pentru care suntem în stradă este că Guvernul trebuie să înţeleagă că, condiţiile de muncă nu sunt mai uşoare. P

''Pandemia nu ne-a adus o viaţă mai uşoară''

Ne punem viaţa în pericol în fiecare zi, riscurile sunt mult mai mari decât înainte de pandemie şi ca atare ei în loc să ne guverneze, pentru că, de fapt, noi pentru asta i-am ales, să ne guverneze şi să ne facă o viaţă mai uşoară. Ei ne îngreunează lucrul la locul de muncă. Sporurile nu mai sunt aceleaşi, cu toate că riscurile sunt mult mai mari decât înainte de pandemie.

Să îşi asume guvernarea şi să ne ia ca parteneri în dialogul social. Solicităm Guvernul şi Parlamentului să ne asigure dialogul social'', a spus un alt protestar.

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close