Antena 3 CNN Actualitate „Protestul vacii flămânde şi al poneiului ce mănâncă asfalt pe DN 1“ - manifestaţia inedită a crescătorilor de animale din Comarnic

„Protestul vacii flămânde şi al poneiului ce mănâncă asfalt pe DN 1“ - manifestaţia inedită a crescătorilor de animale din Comarnic

„Protestul vacii flămânde şi al poneiului ce mănâncă asfalt pe DN 1“ - manifestaţia inedită a crescătorilor de animale din Comarnic
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Mai 2012   •   23:24

Câteva zeci de crescători de animale au participat, duminică, la un protest organizat la Comarnic, la adresa primarului pe care-l acuză că refuză, de şase ani, să le închirieze păşunile din localitate, informează Mediafax. Protestatarii au adus cu ei doi ponei, o vacă şi un cal.
   
Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Poliţiei Prahova, aproximativ 15 persoane au participat, duminică după-amiază, la protestul autorizat care a avut loc la Comarnic, în faţa sediului Primăriei din localitate. Accesul animalelor aduse de protestatarii a fost interzis în zona mitingului.
   
Manifestaţia, organizată de Asociaţia pentru Prevenirea Abuzurilor Fiscale (APAF), a fost denumită de către organizatori "Protestul vacii flămânde şi al poneiului ce mănâncă asfalt pe DN 1" şi a avut ca scop să atragă atenţia asupra primarilor care refuză să închirieze păşuni crescătorilor de animale şi care, în acelaşi timp, primesc subvenţii din fonduri europene pentru aceste păşuni.
   
Potrivit preşedintelui APAF, Garbis Kehaiyan, numărul participanţilor a fost iniţial de 50 - 60 de persoane, însă dintre acestea doar 30 au rămas până la finalul protestului. Manifestanţii au adus cu ei mai multe animale, însă accesul acestora nu a fost permis în zona protestului.
   
Kehaiyan susţine că la nivel naţional primăriile au primit un miliard de euro din fonduri europene pentru păşuni, însă acestea nu sunt întreţinute, iar primarii refuză să le închirieze crescătorilor de animale, Kehaiyan spunând că în România "legea păşunii nu se aplică nicăieri în ţară".
   
De asemenea, Kehaiyan acuză DNA de "pasivitate" în ceea ce priveşte această problemă, spunând că autorităţile centrale au cunoştinţă despre miliardul de euro primit de primăriile care refuză să întreţină şi să închirieze păşuni, însă "primarii prinşi la furat nu sunt pedepsiţi".
   
Preşedintele APAF susţine că unul dintre primarii aflaţi în această situaţie ar fi primarul din Comarnic, care de şase ani închiriază păşunile din golurile subalpine unor "ciobani aleşi pe sprânceană".
   
În replică la acuzaţiile crescătorilor de animale, primarul din Comarnic, Dorian Botoacă, susţine că acuzaţiile care i se aduc sunt 'nefondate"şi că păşunile din localitate au fost închiriate crescătorilor de animale.
   

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close