Antena 3 CNN Actualitate "Pur" sau "natur" - cuvinte interzise în reclame

"Pur" sau "natur" - cuvinte interzise în reclame

"Pur" sau "natur" - cuvinte interzise în reclame
11 Mai 2007   •   11:55

Folosirea în publicitate şi pe etichetele alimentare a cuvintelor care atribuie produselor proprietăţi terapeutice sau ecologice va fi interzisă. Acestea sunt prevederile unui proiect de ordin comun elaborat de Ministerul Sănătăţii, Ministerul Agriculturii şi Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor. Dacă proiectul de ordin va fi aprobat, în publicitatea şi etichetarea produselor alimentare nu vor mai exista cuvintele "igienă", "medical", "bolnav", "ecologic", "natur", "pur", "farmacie", "boală", "remediu" sau "medicament".

De asemenea, vor fi interzise referinţe la slăbire sau îngrăşare, nume sau reprezentări, chiar şi stilizate, ale organelor umane, reprezentări de persoane, îmbrăcăminte sau aparate care pot sugera profesii medicale, paramedicale sau farmaceutice.

Nu vor putea fi incluse în reclame informaţii care să exprime sentimente de teamă, frică sau credulitate, recomandări, atestări, declaraţii ori prescripţii medicale, exceptând menţiunea că un produs nu poate fi consumat sau folosit decât cu avizul medicului. Proiectul de ordin mai prevede că nu mai pot fi comercializate produsele prezentate ca miraculoase.

Citiţi articolul complet în Adevărul

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close