Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: SPP era obligat să îl informeze pe preşedintele României că, în cel puţin două situaţii, a fost în proximitatea unui individ anchetat pentru tentativă de omor

Radu Tudor: SPP era obligat să îl informeze pe preşedintele României că, în cel puţin două situaţii, a fost în proximitatea unui individ anchetat pentru tentativă de omor

02 Iul 2014   •   13:54

SPP era obligat, sub efectul sancţiunilor Parchetului Militar, să îl informeze pe preşedintele României că, în cel puţin două situaţii, a fost în proximitatea unui individ anchetat pentru tentativă de omor, a declarat jurnalistul Radu Tudor, într-o intervenţie telefonică la "Se întâmplă în România", comentând astfel raportul SPP remis Comisiei de Apărare din Senat.

"Dacă avem decenţa, buna intenţie şi un pic de profesionalism, ne lămurim singuri. (...) Există o lege de organizare şi funcţionare a SPP care spune, negru pe alb, că SPP are atribuţii informative în vederea protecţiei fizice, psihice şi de orice altă natură, inclusiv referitor la libertatea de acţiune a demnitarilor români. Noi nu vorbim despre protecţia fizică sau informativă a lui Mircea Băsescu", a argumentat Radu Tudor.

Realizatorul "Punctul de Întâlnire" a arătat că, potrivit legii 191 / 1998, atribuţiile informative ale SPP pot fi făcute în coordonare cu alte servicii de informaţii şi, în cazul în care sunt aflate informaţii relevante, cu procurorii.

"Această structură era obligată, sub efectul sancţiunilor Parchetului Militar, să îl informeze pe preşedintele României că, în cel puţin două situaţii, a fost în proximitatea unui individ din clanuri interlope care era anchetat pentru tentativă de omor, iar acel individ era cu mâna la gâtul primei doamne a României, să îi pună un ban de aur la gât", a mai spus Radu Tudor.

Radu Tudor, pe blogul personal, despre Diversiunea “SPP n-are atribuţii”.

Bercea Mondial nu a reprezentat un pericol la adresa preşedintelui Traian Băsescu, se arată în raportul Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) trimis Parlamentului.


×
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close