Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, detalii despre dificultățile de localizare întâmpinate de STS: „Trebuie implementat un sistem modern de localizare”

Raed Arafat, detalii despre dificultățile de localizare întâmpinate de STS: „Trebuie implementat un sistem modern de localizare”

Raed Arafat, detalii despre dificultățile de localizare întâmpinate de STS: „Trebuie implementat un sistem modern de localizare”
28 Iul 2019   •   21:38

Raed Arafat a vorbit la Antena 3 despre dificultățile întâmpinate de STS pentru localizarea adolescentei din Carcal. 

„A fost o decizie a primului ministru de a numi un comitet care să se ocupe de analiza acestor aspecte, să vedem în ce fază suntem cu implementarea unor sisteme moderne de localizare și care sunt măsurile imediate care vor fi luate. 

La acest moment, sistemul poate localiza numai prin cell ID, ceea ce înseamnă că e vorba doar de o zonă de căutare și nu e o localizare exactă, să-ți spună că asta e poziția GPS a persoanei. Mai e un sistem care a fost lansat de STS la începutul acestui an, pe care eu îl consider unul temporar, dar este binevenit. Poate că nu servea în situația de la Caracal, dar e binevenit. Când ai apelat 112 se transmite și locația GPS. Nu e o soluție ideală, soluția ideală e să avem un sistem care să permită ca în secunda în care s-a sunat la 112, poziția să fie transmisă direct la Dispeceratul de urgență 112. Pentru asta trebuie implementat un sistem modern de localizare”.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close