Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: Sistemul 112 nu este perfect, dar nu putem comunica populaţiei că acest sistem este neperformant

Raed Arafat: Sistemul 112 nu este perfect, dar nu putem comunica populaţiei că acest sistem este neperformant

Raed Arafat: Sistemul 112 nu este perfect, dar nu putem comunica populaţiei că acest sistem este neperformant
Sursa foto: foto: captura Antena 3
07 Aug 2019   •   23:05

Sistemul 112 nu este perfect, dar nu se poate comunica populaţiei că sistemul 112 este neperformant deoarece ar fi incorect, iar zilnic se primesc mii de apeluri şi mare parte a lor, dacă nu chiar toate, sunt tratate corespunzător, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, preşedinte al Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112.

"Pe zi se primesc mii de apeluri şi aceste mii de apeluri în marea parte a lor, dacă nu chiar toate, să zic, sunt tratate corespunzător şi se răspunde corespunzător. Există vulnerabilităţi şi există probleme şi aceste probleme generează anumite situaţii, cum s-a generat la Caracal, cum se generează în alte părţi. Sistemul nu este perfect, trebuie corectat, dar nici nu putem să venim să spunem că la acest moment sistemul din România este la pământ, pentru că există evaluări independente, nu sunt făcute de noi, sunt făcute chiar de Agenţia Europeană de Apel la numărul de urgenţă 112 şi care spun altfel despre România. Niciun sistem, la acest moment, nu este infailibil şi nu este fără greşeli, recunoaştem greşelile, sau vulnerabilităţile, şi trebuie corectate cât mai repede, dar în acelaşi timp nu putem să comunicăm populaţiei că sistemul 112 este neperformant, varză, terminat, nu funcţionează. Asta înseamnă că noi spunem populaţiei să nu mai apelaţi la 112 şi găsiţi-vă altă soluţie şi ar fi foarte incorect pentru că asta înseamnă... sigur vor muri foarte mulţi oameni dacă populaţia pierde încrederea să sune la acest sistem", a declarat Raed Arafat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat când s-ar putea aştepta cetăţenii României ca atunci când au o problemă şi apelează la 112 toate forţele care sunt abilitate să acţioneze să răspundă corespunzător.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close