Antena 3 CNN Actualitate Rafila, apel către ministrul sănătății: "Medicii rezidenți să fie incluși în campania de vaccinare anti-Covid-19"

Rafila, apel către ministrul sănătății: "Medicii rezidenți să fie incluși în campania de vaccinare anti-Covid-19"

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, a lansat un apel către ministrul sănătăţii pentru a include fără discriminare şi medicii rezidenţi în rândul personalului medical care urmează să fie vaccinat anti-Covid-19 în prima etapă.

Rafila, apel către ministrul sănătății: "Medicii rezidenți să fie incluși în campania de vaccinare anti-Covid-19"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    30 Dec 2020   •   16:45

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, în ultimele 24 de ore sunt 712 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech. În total, s-au imunizat împotriva coronavirusului 2.778 de persoane.

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății se declară bucuros de faptul că începutul campaniei de vaccinare decurge bine.

"Mă bucur că a început campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, iar personalul medical se află în prima categorie aleasă pentru a beneficia de imunizare, conform recomandărilor OMS”, spune Rafila în postarea de pe Facebook.

El face însă un apel către ministrul Sănătății și către coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță să includă fără discriminare şi medicii rezidenți care au fost implicați din primul moment în acordarea asistenței medicale, atât pentru pacienții Covid, cât și pentru cei non-Covid.

"Însă, numeroși medici rezidenți care își desfășoară activitatea în spitale și unități sanitare nu au fost incluși pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate în această perioadă. Medicii rezidenți sunt colegii noștri și au fost implicați din primul moment în acordarea asistenței medicale, atât pentru pacienții Covid, cât și pentru cei non-Covid.

De aceea trebuie incluși fără discriminare în rândul personalului medical care urmează să fie vaccinat în prima etapă. Fac un apel public către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și către coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță, să ia măsurile necesare pentru rezolvarea acestei probleme”, mai spune Rafila, în postarea de pe Facebook.

Vaccinare împotriva COVID-19 în România. Șase reacții adverse în ultimele 24 de ore

Numărul de reacții adverse din ultimele 24 de ore a ajuns la șase reacții „comune și minore”, astfel: două reacții de tip local, cu durere la locul injectării și patru reacții generale: două febrile, două alergice de tip urticarie.

În total, în cele trei zile de vaccinare, au fost șapte reacții adverse.

 

 

×
Subiecte în articol: PSD
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close