Antena 3 CNN Actualitate Raport guvernamental: Pe ce au cheltuit banii agenţiile din subordinea executivului (VIDEO)

Raport guvernamental: Pe ce au cheltuit banii agenţiile din subordinea executivului (VIDEO)

Raport guvernamental: Pe ce au cheltuit banii agenţiile din subordinea executivului (VIDEO)
Sursa foto: agentii guvernamentale
30 Aug 2009   •   22:07

Agenţiile din subordinea executivului se pricep de minune să îşi bată joc de bani. O arată un nou raport guvernamental, potrivit căruia angajaţii acestora au cumpărat plasme, şi-au plătit vacanţe şi şi-au dat sporuri care dintre care mai ciudate.

Locul întâi cu coroniţă la categoria ?cum ne batem joc de bani? îl câştigă de departe Oficiul pentru Invenţii. Instituţia a cheltuit aproape un milion de euro pe servicii descrise doar ca ?necesare?. Fără niciun alt detaliu. Alţi 200.000 de euro s-au dus pe broşuri şi computere, şi încă 200.000 pe servicii de transport aerian şi feroviar. Şi dacă-i bal... bal să fie. Angajaţii erau recompensaţi cu 300 de euro prime de Crăciun şi Paşte, alte prime trimestriale de 600 de lei, precum şi prime de vacanţă de câte 1.200 de lei.

În vreme ce România se luptă cu seceta, iar sistemele de irigaţii sunt distruse, Autoritatea pentru Îmbunătăţiri Funciare încearcă să iasă din situaţia... maro cu produse igienico-sanitare de 480.000 de euro. Angajaţii şi şefii încearcă să păstreze o legătură cât mai strânsă între ei cu un spor de... fidelitate, de până la 30%. Şi pentru că situaţia e maro, există şi un spor pentru condiţii penibile. Pe care, am spune, îl merită cu prisosinţă.

Ruşinea nu o spală nici Apele Române. Pentru că la stat mai mult se vorbeşte decât să se muncească, organizarea seminariilor anul acesta costă nu mai puţin de 50.000 de euro. Şi tot din acelaşi motiv, era nevoie şi de un un sistem videoconferinţă, care a costat 130.000 de euro. Pe lista de cheltuieli aiurea mai sunt şi agende personalizate de 35.000 de euro şi şi pliante tipărite de 15.000 de euro. Angajaţii mai primesc, în afara tradiţionalelor prime de Paşte şi Crăciun, şi un cadou de 200 de lei de Ziua Mondială a Apei.


Ultimul exemplu, dar nici pe departe la coada listei, Romsilva. Pălăriile şi jachetele au costat anul ăsta regia 150.000 de euro. Şi ca să arate că trăiesc pe picior mare, nu s-au calicit nici la pantofi: 85.000 de euro.

Guvernul promite însă că dezmăţul s-a terminat. Agenţiile vor fi restructurate, iar veniturile acestora vor ajunge, de la 1 octombrie, la bugetul de stat.



Antena 3

×
Subiecte în articol: executiv
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close