Antena 3 CNN Actualitate Raport secret. Metroul e în pericol

Raport secret. Metroul e în pericol

Raport secret. Metroul e în pericol
07 Mai 2007   •   10:02

Un raport secret al Metrorex dezvăluie că oricând este posibilă o catastrofă la metrou. Ziarul ?Ziua? a intrat în posesia raportului întocmit de un colectiv de specialişti din cadrul Metrorex. Potrivit acestora, trenurile marca Bombardier prezintă deficienţe atât de grave, încât pot produce în orice moment un dezastru în subteran. Mai mult, s-a constatat şi apariţia unor arcuri electrice la calea de rulare, în timpul trecerii trenurilor, fapt ce creşte considerabil riscul izbucnirii unui incendiu.

Contractul cu Bombardier a fost semnat în 2004 de Gheorghe Udrişte. Contactat de Antena 3, directorul general al Metrorex, Liviu Şoavă, care a facut parte din comisia care a recomandat încheierea contractului cu firma "Bombardier Transportation" a declarat că nu a citit articolul din ?Ziua?. La rândul său, Gheorghe Udrişte ne-a declarat că nu era angajat la metrou în timpul încheierii contractului cu Bombardier.

UPDATE: Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat că va dispune constituirea unei echipe de control care să verifice situaţia de la Metrorex. "Am avut deja o întâlnire cu sindicaliştii, care mi-au semnalat unele probleme, fără să-mi lase o sesizare oficială. Unele (probleme - n.r.) coincid cu cele din Ziua", a afirmat Orban, citat de Mediafax.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close