Antena 3 Actualitate Răsturnare de situație în cazul masacrului din Orlando. Omar Mateen frecventa regulat clubul gay în care a ucis zeci de oameni

Răsturnare de situație în cazul masacrului din Orlando. Omar Mateen frecventa regulat clubul gay în care a ucis zeci de oameni

14 Iun 2016   •   08:19
Răsturnare de situație în cazul masacrului din Orlando. Omar Mateen frecventa regulat clubul gay în care a ucis zeci de oameni
Sursa foto: Foto: Facebook

Autorul masacrului din clubul gay din oraşul Orlando (statul american Florida), care a ucis 49 de persoane şi a rănit alte 53, conform unui bilanţ reactualizat de AFP, frecventase de mai multe ori acest club gay, a relatat luni media americane, citând martori.

'Uneori, stătea într-un colţ şi bea singur, alteori era atât de beat încât devenea zgomotos', a declarat Ty Smith pentru cotidianul Orlando Sentinel, referindu-se la Omar Mateen, autorul masacrului.

El a declarat de asemenea ziarului (local) că îl văzuse pe atacatorul de 29 de ani de origine afgană în interiorul clubului gay situat în Florida de mai bine de zece ori.

'Nu prea am vorbit cu el, dar îmi amintesc că a spus ceva despre tatăl său', a relatat Ty Smith. 'El ne-a spus că are o soţie şi un copil', a adăugat el.

Un alt client al acestui local de noapte a declarat pentru Los Angeles Time că Omar Mateen i-a trimis un mesaj printr-o aplicaţie pentru gay.

Omar Mateen a fost în atenţia FBI, care l-a interogat de mai multe ori în 2013 şi în 2014 pentru 'eventuale legături cu teroriştii'. Dar, aceste investigaţii au fost închise fără urmări. Potrivit Ministerului de Interne saudit, atacatorul a efectuat în două rânduri Omra, sau pelerinajul mic la Mecca în 2011 şi 2012.

Familia sa insistă însă că actul său nu are în niciun fel de-a face cu religia, întrevăzând motive mai degrabă homofobe.

Evocând un trecut marcat de violenţe conjugale, fosta sa parteneră spune că nu l-a auzit niciodată să sprijine terorismul.

×
Subiecte în articol: Orlando

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close