Antena 3 CNN Actualitate Raul a refuzat să fie omagiat printr-un meci de retragere de la naţionala Spaniei

Raul a refuzat să fie omagiat printr-un meci de retragere de la naţionala Spaniei

Raul a refuzat să fie omagiat printr-un meci de retragere de la naţionala Spaniei
Sursa foto: Raul Gonzalez
17 Feb 2009   •   17:37

Atacantul lui Real Madrid, Raul Gonzalez, a refuzat propunerea Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) de a participa la un meci amical Spania - Argentina care să îi fie dedicat, în parte, drept omagiu pentru realizările sale de la "naţionala" ţării iberice. Raul a declarat că nu îşi doreşte un "adio artificial" de la prima reprezenzativă, urmând să se prezinte la lot doar atunci când va fi convocat pentru meritele sale din teren.
Oficialii federaţiei Spaniei doreau să îi ofere jucătorului această şansă cu ocazia meciului cu Argentina, din noiembrie, care se va juca pe Santiago Bernabeu cu ocazia centenarului RFEF. Ideea conducătorilor federaţiei era de a combina sărbătorirea celor 100 de ani de la înfiinţarea federaţiei cu retragerea unuia dintre jucătorii emblematici pentru prima reprezentativă şi pentru formaţia de club, Real Madrid. Atacantul a fost căpitanul echipei până în 2006. În luna septembrie a aceluiaşi an a venit şi ultima convocare la echipa naţională a lui Raul, anunţă Mediafax.
"Se vrea să se aducă un omagiu carierei fostului căpitan al echipei naţionale, care nu a mai fost convocat din septembrie 2006 şi care nu se află nici în vederile selecţionerului Vicente del Bosque", anunţă federaţia spaniolă în presa franceză.
Jucătorul de 31 de ani a jucat pentru prima dată în echipa naţională a Spaniei în 1996, moment din care a strâns 102 prezenţe şi nu mai puţin de 44 de goluri în tricoul galben-roşu.
Raul este cel mai bun marcator din istoria clubului Real Madrid, potrivit sursei citate, marcând în weekend al 309-lea său gol pentru "Los Merengues" şi depăşindu-l pe Alfredo Di Stefano, un nume de referinţă în istoria grupării.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Real Madrid
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close