Antena 3 CNN Actualitate Război climatic? Șeful meteorologilor: "Dacă te uiți la hărțile pentru iulie și august, te ia frica"

Război climatic? Șeful meteorologilor: "Dacă te uiți la hărțile pentru iulie și august, te ia frica"

Război climatic? Șeful meteorologilor: "Dacă te uiți la hărțile pentru iulie și august, te ia frica"
Sursa foto: foto: Pixabay.com
28 Apr 2017   •   15:42

Viscol în plină primăvară şi chiar ninsori în mijlocul verii, perioade lungi de secetă severă în toiul cărora apar furtuni violente cu grindină mare cât un ou de găină, tornade şi ploi torenţiale. Toate s-au întâmplat deja în România şi asta ne aşteaptă şi în continuare. Este avertismentul oficial al meteorologilor.

15 judeţe din România au fost în ultimele zile sub cod portocaliu de vânt şi ninsori puternice. Meteorologii recunosc că au înregistrat recorduri de frig pentru această perioadă. La Miercurea Ciuc, pe 22 aprilie dimineaţa au fost minus 9 grade Celsius, cea mai redusă temperatură înregistrată pentru această zi din 1969 încoace.

Americanii au spus clar, încă de anul trecut, că ne confruntăm, până la sfârşitul lunii aprilie, cu La Niña, fenomenul opus lui El Niño. Asta înseamnă frig, îngheţ, zăpezi. Când se termină La Niña, vin căldurile, cu care am mai avut de-a face.

Continuarea, pe agroinfo.ro.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close