Antena 3 CNN Actualitate Reacția avocatului Elenei Udrea, după ce ministrul Justiției a spus că ar putea fi extrădată din Costa Rica: „Cererea nu poate fi pusă în aplicare”

Reacția avocatului Elenei Udrea, după ce ministrul Justiției a spus că ar putea fi extrădată din Costa Rica: „Cererea nu poate fi pusă în aplicare”

Reacția avocatului Elenei Udrea, după ce ministrul Justiției a spus că ar putea fi extrădată din Costa Rica: „Cererea nu poate fi pusă în aplicare”
06 Iun 2018   •   16:24

Veste devastatoare din partea ministrului Justiţiei pentru Elena Udrea. Aceasta va putea fi extrădată din Costa Rica, deşi între acest stat şi România nu există un acord de extrădare.

Sunt, însă, în vigoare convenţii internaţionale, pe care ambele ţări le-au semnat, a explicat Tudorel Toader. Acesta a afirmat că în baza acestora, un cetăţean român condamnat a fost deja extrădat din Costa Rica.

„Am vorbit cu Elena Udrea. E în regulă, este sănătoasă. Lovitura primită prin decizia ÎCCJ a fost una neașteptată atât pentru ea, cât și pentru noi. În mod teoretic, se poate. Ministrul Justiției își va exercita obligația de a înainta o cerere de extrădare în Costa Rica, dar situațiile sunt absolut diferite. În cazul celălalt, despre care a vorbit ministrul Justiției, nu exista un statut de refugiat. În această situație, din punctul meu de vedere, cererea nu poate fi pusă în aplicare”, a declarat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea. 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea avocatul ministrul Justitiei
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close