Antena 3 CNN Actualitate Reacția Kremlinului la acuzațiile de tentativă de asasinat la nivel înalt în Muntenegru

Reacția Kremlinului la acuzațiile de tentativă de asasinat la nivel înalt în Muntenegru

Reacția Kremlinului la acuzațiile de tentativă de asasinat la nivel înalt în Muntenegru
Sursa foto: Foto: Agerpres/EpA
07 Noi 2016   •   14:58

Kremlinul a dezminţit luni după-amiază orice implicare într-o presupusă încercare de asasinare a premierului muntenegrean, Milo Djukanovic, precum şi într-un complot de organizare a unei lovituri de stat în Muntenegru, pentru a pune capăt aderării ţării la NATO. Dezminţirea vine după ce autorităţile muntenegrene i-au acuzat pe naţionaliştii ruşi de organizarea unei lovituri de stat, transmite Reuters și news.ro.

”Desigur că noi dezmintem în mod categoric posibilitatea implicării unui oficial în organizarea unor activităţi ilegale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peşkov.

Un procuror special muntenegrean a anunţat duminică noaptea că ”naţionaliştii ruşi” sunt în spatele unei tentative de a-l asasina pe premierul Milo Djukanovic. Iniţial, autorităţile muntenegrene au acuzat forţele paramilitare sârbe de încercarea declanşării unei lovituri de stat în Muntenegru.

Magistratul Milivoje Katnici a explicat că premierul prooccidental urma să fie ucis de un lunetist profesionaist. Apoi, puciştii urmau să legislativul, pentru a aduce la putere un executiv propus.

Însă nu există deovezi că statul rus s-ar fi aflat în spatele complotului.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Muntenegru
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close