Antena 3 CNN Actualitate Rechizitoriul dosarului în care Mitrea este acuzat de luare de mită a fost dat publicităţii

Rechizitoriul dosarului în care Mitrea este acuzat de luare de mită a fost dat publicităţii

Rechizitoriul dosarului în care Mitrea este acuzat de luare de mită a fost dat publicităţii
Sursa foto: Miron Mitrea
10 Mar 2009   •   11:15

Rechizitoriul dosarului în care fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, este acuzat de luare de mită şi instigare la fals în acte oficiale a fost dat luni publicităţii, de procurorii anticorupţie. Documentaţia depusă arată mai multe nepotriviri între declaraţiile lui Mitrea şi cele ale altor persoane, implicate în dosar, între care Sergiu Sechelariu şi fostul inspector general al Inspectoratului pentru Construcţii, Irina Jianu.

Miron Mitrea susţine că renovarea locuinţei mamei sale nu a fost finanţată din surse ilicite.

"Banii au venit de la mama mea, care a fost şi proprietarul imobilului. O parte din bani mi i-a dat mie, iar eu i-am dat lui Sergiu Sechelariu să îi achite la firmă şi el mi-a adus chitanţele pe care le-am predat organelor de urmărire penală, cu excepţia sumei de aproximativ 920 milioane de lei vechi. Şi această sumă i-am dat-o tot eu lui Sergiu, în acelaşi scop, pentru a depune-o la S.C. Vertcon S.A., dar acesta nu mi-a mai dat chitanţă", susţine Mitrea în rechizitoriul DNA.

Sergiu Sechelariu a respins, în rechizitoriu, declaraţiile lui Mitrea.

"Nu înţeleg de ce Miron Mitrea susţine că m-aş fi ocupat eu de construcţie, de obţinerea autorizaţiei sau de plata taxelor aferente. (...) Afirm încă o dată, cu certitudine, că nu am primit niciodată sume de bani de la Miron Mitrea sau mama acestuia pe care să le duc la firme cu titlu de plată a lucrărilor executate la imobilul lui Mitrea Viorica" susţine Sechelariu.

În dosar apare şi numele fostului inspector general la inspectoratul de stat în construcţii, Irina Jianu.

"Ştiu că şi mama a făcut plăţi, altele decât cele la care am făcut referire, majoritatea sumelor printr-o firmă de avocaţi, direct la S.C. Vertcon S.A., iar altele la început probabil către Irina Paula Jianu, urmând ca aceasta să le depună la firmă", le-a spus Miron Mitrea procurorilor anticorupţie.

Irina Paula Jianu, pe de altă parte, le-a declarat procurorilor că nu ea, ci Sergiu Sechelariu s-a ocupat de executarea lucrărilor la imobilul mamei lui Mitrea.

Senatorul Mitron Mitrea a fost trimis în judecată, pe 5 martie, de procurorii anticorupţie în dosarul privind obţinerea de foloase pentru o locuinţă a mamei sale, din comuna ilfoveană Voluntari. Procesul va începe pe16 aprilie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Miron Mitrea DNA
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close