Antena 3 CNN Actualitate Reformă cu scandal la Interne. Toţi membrii ?Acvila? au decis să demisioneze

Reformă cu scandal la Interne. Toţi membrii ?Acvila? au decis să demisioneze

Reformă cu scandal la Interne. Toţi membrii ?Acvila? au decis să demisioneze
Sursa foto: Lunetist
14 Mar 2009   •   17:43

Decizia ministrului Administraţiei şi Internelor Dan Nica de a trece Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie "Acvila" în subordinea Jandarmeriei a născut un scandal de proporţii. Toţi membrii Acvila au decis să demisioneze. În total, este vorba despre o sută de oameni super antrenaţi, care fac parte dintr-o formaţiune care avea competenţe în acţiuni de contraterorism în străinatate. Profesionalismul celor de la Acvila a fost confirmat printr-o Directivă a Consiliului Europei de anul trecut, care îi recunoştea drept cei mai buni din România.


?Poate sunt pătimaş. Dar durerea e prea mare. Vorbele sunt de prisos şi nu le mai găsesc. Nu îmi pare rau de dedicarea pe care am acordat-o meseriei. Am făcut-o din proprie voinţă şi pentru ceva ce a meritat atâta cât a fost. Nu cred că voi mai putea sa investesc atâta suflet pentru ceva ăn viitor", scrie unul dintre membri Acvila pe site-ul semperfidelis.ro .


?Acvila nu numai ca este o echipă, ea este o familie, o familie a unor oameni care au pus pe primul loc satisfactia profesionala şi a lucrului bine înfăptuit. Ce păcat că sunt foarte puţini care pot înţelege ce înseamna Onoare, Dăruire şi mai ales SUFLET!", scrie un altul.


Cei o sută de luptători de elită sunt decişi să îşi ceară transferul la alte unităţi. Sub umbrela Jandarmeriei nici nu concep să rămână. ?Au mutat Acvila la Jandarmerie dar nu vor reuşi să mute ceea ce Acvila are mai de preţ, oamenii, care prin efortul şi dăruirea lor, au dat viaţă acestui nou mit", scrie unul dintre membrii Acvila.


Reorganizarea Acvila în subordinea Jandarmeriei face parte dintre măsurile propuse de Dan Nica pentru evitarea producerii unui blocaj instituţional. Numărul direcţiilor generale a scăzut de la 22 la opt, celelalte direcţii ale Ministerului fiind comasate sau transformate în direcţii de rang inferior.


Antena 3

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close