Antena 3 CNN Actualitate Refugiaţii trebuie să înveţe limba română. Anunţul a devenit public azi

Refugiaţii trebuie să înveţe limba română. Anunţul a devenit public azi

Refugiaţii trebuie să înveţe limba română. Anunţul a devenit public azi
24 Sep 2015   •   18:45

Refugiații care vor ajunge în România, mai ales în vestul țării, vor putea învăța gratuit limba română la Universitatea de Vest din Timișoara. Rectorul Marilen Pirtea a spus pentru RFI că profesorii instituției sunt gata să predea cursuri de limba română și cultură europeană, fiind vorba de o acțiune care să ajute la integrarea socială și culturală a refugiaților.

Universitatea de Vest din Timișoara anunță că are capacitatea de a gestiona astfel de cursuri pentru refugiaţi pentru că, an de an, ajută studenţii străinii să se integreze.

"Noi avem experiență în a lucra cu studenții străini în ceea ce privește anul pregătitor pentru că suntem centru regional, pentru zona de vest a țării, care pregătește, timp de un an de zile, diferiți studenți din multe țări care vin să studieze, nu doar în Timișoara și nu doar la Universitatea de Vest. De aceea, printr-un colectiv de profesioniști, de cadre didactice al Facultății de Litere și Științe Politice, putem să facem cursuri de limba română, de cultură, de civilizație europeană. Și asta pentru că integrarea unor cetățeni străini înseamnă mult mai mult decât a le oferi un acoperiș deasupra capului și ceva să mănânce. Ei trebuie să respecte regulile, legile, și să se integreze nu doar tehnic, ci și lingvistic și cultural în România”, a declarat Pirtea.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close