Antena 3 CNN Actualitate Reţea de interlopi care obţinea credite cu acte false, anihilată în Bucureşti

Reţea de interlopi care obţinea credite cu acte false, anihilată în Bucureşti

Reţea de interlopi care obţinea credite cu acte false, anihilată în Bucureşti
Sursa foto: Arestat
12 Feb 2009   •   19:06

O reţea de interlopi care obţinea credite cu acte false a fost anihilată de poliţiştii şi procurorii bucureşteni. Patru dintre membrii reţelei au fost arestaţi preventiv, după ce au falsificat adeverinţe de salariaţi la televiziunile Antena 1 şi Realitatea, precum şi la unităţi militare. Alţi 5 membri ai grupării sunt cercetaţi în libertate.
Cei patru fac parte dintr-o reţea formată din nouă persoane, care au obţinut ilegal carduri şi credite de nevoi personale în valoare de peste 160.000 de lei.
"Sunt cercetaţi inculpaţii Gheorghe Florin Jenel, Grigore Constantin, Stancu Carmen Iulia şi Achim Petronela, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals", a declarat George Militaru, purtător de cuvânt Parchetul Judecătoriei Sectorului 6.
Gruparea era condusă de Iulia Stancu, care în ultimii patru ani ar fi întocmit acte false pentru mai multe persoane.
"Cei patru inculpaţi au încercat să obţină - folosind acte falsificate, respectiv adeverinţe de venit ce atestă calitatea de angajat la trusturi media, respectiv Intact Production şi Realitatea Media - carduri internaţionale de credit", a mai declarat George Militaru.
Angajaţii băncii şi-au dat seama de fals când au verificat documentele. Au anunţat poliţia, care împreună cu procurorii a pregătit flagrantul.
"Au fost prinşi în flagrant în data de 11 februarie, au fost reţinuţi de organele de cercetare penală şi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6", mai susţine George Militaru.
Cei patru au fost arestaţi preventiv, iar alţi cinci membri ai grupării sunt cercetaţi în stare de libertate.
Antena 3

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close