Antena 3 CNN Actualitate Retragerea din Irak este pe masa CSAT

Retragerea din Irak este pe masa CSAT

Retragerea din Irak este pe masa CSAT
20 Apr 2007   •   19:51

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, la Târgovişte, că la prima şedinţă a CSAT s-ar putea lua o hotărâre privind retragerea trupelor din Irak. ''Facem pregătiri la nivel de specialitate. Este nevoie mai întâi de o decizie politică privind retragerea, pentru a putea să negociem cu aliaţii noştri un calendar. Am început deja să examinăm care ar fi posibilităţile fie de reducere, fie de retragere, inclusiv de redistribuire a armamentului şi a tehnicii din dotare'', a precizat Meleşcanu.

El a adăugat că se lucrează la soluţiile tehnice de retragere, dar acestea nu au decât caracter pregătitor, atât timp cât nu se va lua o decizie politică. ''Sper că se va lua foarte curând o decizie în CSAT, pe baza căreia să negociem cu aliaţii planul de retragere a trupelor'', a mai spus ministrul Apărării. Ministrul Apărării a spus că o perioadă realistă pentru retragerea trupelor ar fi sfârşitul acestui an, începutul anului viitor.

''Dorinţa noastră este ca (acest lucru să se întâmple n.r.) până la sfârşitul anului. Considerăm că, în mare măsură, trupele româneşti din Irak şi-au îndeplinit mandatul. Sfârşitul acestui an, începutul anului viitor mi se pare o perioadă realistă şi sper ca aliaţii să fie de acord cu evaluările noastre şi cu propunerile pe care le vom face'', a precizat Meleşcanu.

Rompres

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close