Antena 3 CNN Actualitate Rezultatul anchetei în cazul brânzei care i-a îmbolnăvit pe elevii din Piteşti. Unde s-a produs contaminarea

Rezultatul anchetei în cazul brânzei care i-a îmbolnăvit pe elevii din Piteşti. Unde s-a produs contaminarea

1 minut de citit Publicat la 11:21 14 Mar 2016 Modificat la 11:21 14 Mar 2016
spital 1.jpg

Inspectorii DSVSA Sălaj au ajuns la o concluzie după ancheta desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la fabrica de lactate din Jibou care a furnizat brânza telemea consumată de elevii Şcolii nr.16 din Piteşti ajunşi la spital cu probleme digestive. Analizele făcute de DSVSA Argeş indica faptul că sursa îmbolnăvirii ar fi fost brânza respectivă, întrucât a fost depistată pozitiv la E.coli şi un stafilococ, scrie Vocea Transilvaniei.

Ancheta DSVSA Sălaj a avut ca scop să stabilească dacă acea contaminare cu E.coli şi stafilococ s-a produs în fabrica de la Jibou sau pe traseul de la producător la consumator.

„S-au recoltat mai multe categorii de analize din lotul imediat următor celui din care a fost brânza respectivă (din acelaşi lot nu mai existau pe stoc în fabrică), iar rezultatul analizelor la parametrii microbiologici sunt corespunzători la toate probele”, ne-a declarat Vasile Chindriş, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sălaj şi unul dintre membrii echipei de anchetă.

Potrivit acestuia, chiar dacă probele n-au putut fi prelevate din lotul din care făcea parte cantitatea ajunsă la Piteşti, analizele făcute de inspectori, dar şi cele făcute în mod curent de firma din Jibou pentru determinarea indicatorilor de contaminare a producţiei indică faptul că brânza telemea ar fi plecat necontaminată din Sălaj.

„În mod cert, contaminarea s-a produs pe traseu, cel mai probabil, în unitatea de catering, care a fost deja amendată pentru modul incorect de manipulare a alimentelor. În plus, la o argumentaţie logică, dacă cele două tone de brânză din lot ar fi fost contaminate la producător, numărul îmbolnăvirilor ar fi fost, cu siguranţă, mult mai mare”, spune Chindriş.

Reamintim că aproximativ 40 de elevi din Piteşti au ajuns zilele trecute la spital cu probleme digestive, apărute după ce au mâncat la afterschool mâncarea servită de o firmă de catering din oraş. Printre produsele servite copiilor, s-a aflat şi mămăligă cu brânză telemea produsă la Jibou. Brânza respectivă a fost singurul produs depistat pozitiv la E.coli şi streptococ – au anunţat, săptămâna trecută, reprezentanţii DSVSA Argeş.

Ştiri video recomandate
×

Fanatik

Antena Sport

Observator News

x close